jueves, 28 marzo 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

CSIF demana més protecció el per a personal sanitari d’atenció a domicili i reforç de seguretat als hospitals valencians

La central sindical recalca la “indefensió” que pateix el personal d'atenció domiciliària i també posa l'accent en la necessitat de més vigilants de seguretat

El sindicat CSIF ha presentat hui, a nivell nacional, un estudi que demostra que fins a huit de cada deu professionals sanitaris han patit algun tipus d’agressió física o verbal en els últims cinc anys. A la Comunitat Valenciana la central sindical urgeix a Conselleria a mostrar les dades d’accidentalitat de l’any passat, que normalment el fa al juny de cada any, i demana més protecció per a personal d’atenció a domicili i reforç de seguretat als hospitals.

La Central Sindical Independent i de Funcionaris (CSIF) explica que eixa enquesta a nivell estatal s’ha realitzat sobre una base 5.127 treballadors de tot el país (infermeres, metges, auxiliars d’infermeria, personal administratiu, tècnics d’emergències i de gestió i serveis). Respecte al tipus d’agressions, la immensa majoria, fins a un 70,3%, són de tipus verbal (amenaces, insults i vexacions), i un 10,6%, físiques.

Les dades de l’estudi resulten també preocupants en matèria de seguretat, ja que quasi la meitat dels professionals afirma que han sigut els seus propis companys els qui han intervingut en la seua defensa quan han viscut un episodi violent perquè no compten amb mesures concretes ni amb la formació especialitzada per a afrontar-lo.

CSIF considera que, encara que s’han produït avanços a la Comunitat Valenciana en protecció de treballadors, com posar panells i vitrines en mostradors, encara existeix una gran indefensió. La central sindical ha plantejat amb insistència a Conselleria que el personal d’atenció continuada reba informació, quan es desplaça a un domicili, sobre si en el lloc on acudeixen resideix alguna persona amb antecedents penals o involucrada en situacions violentes.

La central sindical recalca la “indefensió” que pateix el personal d’atenció domiciliària i també posa l’accent en la necessitat de més vigilants de seguretat als hospitals valencians. Aquestes qüestions les ha traslladades a Conselleria de Sanitat, igual que la importància d’incidir en mesures organitzatives i en augment de plantilles, ja que la sobrecàrrega assistencial i l’escassetat de temps en les consultes constitueixen moltes vegades el germen de conductes violentes per part d’alguns pacients.

Últimas noticias

Contenido relacionado