17.4 C
Valencia

CSIF lamenta l’immobilisme del Consell i les retallades de 2019

"Mantenir la figura de l'interí significa una reculada en la professionalització de la Policia Local"

- Publicitat -AVL

El sindicat CSIF ha fet públic un comunicat valorant l’any en curs. En ell destaca que l’any 2019 es tanca a la Comunitat Valenciana sense haver aprofitat dinàmiques econòmiques positives, amb massa precarietat en l’ocupació i mantenint legislacions obsoletes, com la de Participació Institucional o la de Coordinació de Policies Locals, que fomenta la interinitat. Des del sindicat recorden que més de 360.000 persones estan sense ocupació segons les últimes dades, i recalca, com a fet positiu, la pujada del sindicalisme independent.

El sindicat subratlla que en un sector clau com la sanitat s’han incrementat les llistes d’espera, a penes existeixen reforços malgrat la reivindicació del sindicat de 300 facultatius més en Atenció Primària, no ha augmentat el servei estival del SAMU, que ha arribat a l’extrem de prestar atencions sense metge, i fins i tot Sanitat obliga al personal sanitari, en atenció domiciliària, a conduir per a arribar a l’habitatge dels seus pacients. Tot això succeeix mentre es deterioren les infraestructures, com ho van demostrar la caiguda del sostre en l’entrada de l’hospital Arnau, la inundació de l’UCI al Llíria o les goteres en La Fe.

CSIF explica que en Educació, Conselleria ha perdut en 2019 una oportunitat per a acabar amb les retallades i retornar, per exemple, a les 18 hores lectives en Secundària. Mentrestant, els retards en el Pla Edificant provoquen que hi haja centres fins i tot amb nous barracons, com l’IES Els Alfàbegues de Bétera. A esta situació se suma la supressió de fins a 20 programes d’FP Bàsica o fallades informàtiques en adjudicacions.

La central sindical assenyala que la situació pot extrapolar-se a altres sectors de l’Administració Pública, com a Presons, on les plantilles continuen minvant per la falta de cobertura de vacants i la inseguretat s’acreix; o Justícia, on existeix una manca dels jutjats necessaris per a oferir un servei de qualitat, es produeix una saturació dels actuals i falta un manteniment adequat.

De la mateixa manera, l’escassetat de recursos es plasma en Administració del Consell, mentre que en Universitats, la Generalitat, després de signar un preconveni a l’abril, ara no subscriu el conveni per a millorar la situació del personal universitari. El sindicat subratlla que les escasses millores han vingut per la translació autonòmica de la signatura d’acords nacionals subscrits per CSIF.

La central sindical lamenta eixa “inacció” del Consell, que s’acaba de plasmar, per exemple, en el canvi en la Llei de Coordinació de Policies Locals per a mantenir la figura de l’interí, la qual cosa significa una reculada en la professionalització de la Policia Local i prima la precarietat. De la mateixa manera, va tancar la passada legislatura sense desenvolupar l’obsoleta Llei de Participació Institucional, centrada a beneficiar a dos sindicats sense tindre en compte la pluralitat sindical.

CSIF apunta al fet que eixe intent de prevaldre a dos sindicats de classe ha arribat fins i tot a l’extrem que “malgrat ascendir del quart al primer lloc en la Taula General de Negociació enguany, en sumar més delegats, Conselleria ha relegat a CSIF al segon lloc després d’haver-lo reconegut com a primer”. El sindicat ha presentat recurs administratiu.
CSIF ressalta que eixe ascens en la Taula General constitueix una demostració de la dinàmica del sindicalisme independent i professional que representa. En les eleccions d’Administració Central a la Comunitat Valenciana, CSIF ha sumat el 28% dels vots en laborals, mentre que en Administració del Consell ha passat en 2019 de tindre 23 a pujar a 33 delegats.

En empresa privada ha guanyat les eleccions a l’hospital IMED, la Cooperativa Vitivinícola de La Pobla del Duc, Istobal o el comité d’empresa de seguretat privada de l’aeroport de Manises, per posar alguns exemples de l’ascens de CSIF en un any molt important per al sindicat. En este 2019 s’ha produït la retirada de Daniel Matoses, president autonòmic des de 1996, i el seu relleu per Alicia Torres, vicepresidenta des de 2007, que des del congrés de novembre ocupa la màxima responsabilitat amb l’objectiu de continuar amb la dinàmica de creixement propiciada per Daniel Matoses.

: Valencià

- Advertisement -
- Publicitat -DiVal

Segueix-nos

12,813FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -DipCas
- Publicitat -DipCas
- Publicitat -Borriana_SantBlai
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

Albocàsser suma un altre brot amb 15 contagiats per contacte social

Des que es comptabilitzen els casos de coronavirus, el municipi ha tingut 15 positius (asimptomàtics o no)

Detectat un nou brot de coronavirus a Nules per contacte social

Qualsevol ciutadà pot comprovar les dades actualitzades en la web d'informació estadística de la Conselleria de Sanitat i Salut Pública.

Sanitat registra 613 nous casos de coronavirus en la Comunitat Valenciana

Per províncies, la distribució de nous contagis és la següent: 34 a Castelló, 160 a Alacant i 419 a la província de València

El PSOE vota en contra de restablir els Rodalia a Castelló

• Els socialistes rebutgen al Senat la proposta del PP que sol·licita recuperar les freqüències davant els col·lapses que s'estan produint en Castelló

Mor Quino, el creador de Mafalda

Les històries de Mafalda s'han traduït a quinze idiomes i s'han publicat en diaris i revistes de tot el món.
- Advertisement -

: Valencià