CSIF urgeix a reforçar les sales d’hospitalització de la Ribera

El sindicat avisa que les unitats de medicina interna "estan desbordades" i adverteix de les dificultats a l'hospital d'Alzira.

El sindicat CSIF ha demanat per escrit a la Direcció del Departament de Salut de la Ribera que reforce amb urgència el personal assignat que tracta a pacients amb covid-19. El sindicat reclama que “almenys tinguen el personal de què disposaven al març i abril”. També sol·licita reforç en la resta de sales d’hospitalització, “amb almenys una presència més per torn d’infermeria i de TCAE”.
La Central Sindical Independent i de Funcionaris (CSIF) detalla en el document que “les unitats de medicina interna estan desbordades davant la demanda de pacients dependents i crònics, que cada vegada va en augment”. De la mateixa manera, explica que “en la setena planta, on s’atén pacients positius o probables per contagi de covid-19, existeixen dificultats per a aplicar una correcta execució dels protocols per falta de personal”.
CSIF recalca este problema en explicar que els professionals no disposen, a causa de l’escassetat de personal, del temps imprescindible per a “col·locació i descol·locació d’equips de protecció individual”, a més de necessitar “ajuda d’una segona o tercera persona per a proporcionar el material, medicació, etcètera, quan aqueix professional està dins d’una habitació amb pacient ingressat per covid-19”.
El sindicat també posa l’accent que “el personal de neteja es troba a vegades desbordat, ja que es requereix una major intervenció per a netejar superfícies, corredors i oficines en esta planta”. Igualment ressalta que la plantilla resulta insuficient “davant les càrregues de treball en les unitats d’hospitalització i en el Servei d’Urgències”.
En este sentit, comenta en l’escrit que “les plantes cinquena i quarta no sols tenen dèficit assistencial amb relació a les funcions derivades de l’atenció quirúrgica, sinó que a més han de tractar tota l’atenció interna que no es pot assignar al servei corresponent per falta de llits. Concretament, en la quarta planta dreta atenen els pacients de trauma que no caben en l’esquerra, amb sola una tècnica de cures auxiliars d’infermeria a les nits per a estos pacients, a més dels d’interna, traqueotomizats i aïllaments de contacte”.

ValenciàEspañol