22.2 C
Valencia

‘Es busquen’ els ‘rastrejadors’ de brots covid-19 que Sanitat va anunciar que contractaria

El sindicat CSIF exigeix a Conselleria de Sanitat, una explicació sobre la contractació dels denominats ´rastrejadors´ per a seguir els brots de covid-19 i el reforç de places sanitàries en estiu.

- Publicitat -AVL

El sindicat CSIF ha demanat avui, en la reunió de Taula Sectorial de Conselleria de Sanitat, una explicació sobre la contractació dels denominats ´rastrejadors´ per a seguir els brots de covid-19.

En esta mateixa cita la central sindical ha reclamat informació sobre els reforços per departaments per a plans de vacances i ha insistit a l’Administració al fet que adopte les mesures necessàries per a avançar-se al virus.

La Central Sindical Independent i de Funcionaris (CSIF) ha preguntat sobre la contractació de ´rastrejadors´, per la seua distribució per departaments de salut, número i categoria. El sindicat ha subratllat este punt i ha reclamat informació urgent a causa de la seua importància per al seguiment i control dels brots de covid-19.

CSIF, en esta mateixa reunió, ha demanat per escrit els plans de vacances per departaments de salut, ja que, malgrat trobar-nos a mitjan juliol, Conselleria encara no ha informat els sindicats de com ha reforçat els departaments o de si falten places per cobrir.

En esta línia, la central sindical també ha insistit en els problemes que origina l’escassetat de personal als matins per l’obertura de centres de salut a les vesprades.

La central sindical ha aprofitat la reunió de la Taula Sectorial per a insistir en una reunió urgent amb la consellera de Sanitat. CSIF vol que informe sobre les mesures que està adoptant l’Administració que dirigeix per a afrontar les conseqüències d’una segona ona i de repunts de contagis.

En esta línia el sindicat ha posat l’accent en “la falta de professionals per a atendre en les degudes condicions als pacients en els centres de salut dAtenció Primària i poder evitar aglomeracions en els accessos a estos”.


CSIF, que insisteix que estos centres de salut són la primera línia en la lluita contra el virus, ha demanat a Conselleria informació per escrit “del nombre de places per categories i departaments per a reforçar els centres d’Atenció Primària i Especialitzada i garantir la cobertura i un servei eficaç als usuaris”. En esta línia ha recordat que als endarreriments acumulats d’abans de la pandèmia se sumen els ocasionats pels mesos en què es restringit l’atenció i les operacions no urgents per a centrar tots els recursos en l’atenció a pacients amb covid-19.

: Valencià

- Advertisement -
- Publicitat -GVA_CEICE

Segueix-nos

12,779FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -DiVal
- Publicitat -DipCas
- Publicitat -onda
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

La Universitat Jaume I ha celebrat el solemne acte d’obertura del curs acadèmic 2020-2021

La rectora reivindica el valor de la ciència i aposta per la solidaritat en la inauguració del nou curs acadèmic

Cultura atorga el premi a la millor exposició a ‘Territorio y refugio’ de la galeria Luis Adelantado

El director del Consorci de Museus de la Comunitat Valenciana, José Luis Pérez Pont ha entregat el premi

Conselleria informa dels acords en la Sectorial del Ministeri d’Educació i de Sanitat

Ahir es va reunir la sectorial i es van prendre nous acords que afecten el sistema educatiu. STEPV ha traslladat una sèrie d'incidències i propostes per a implementar urgentment

Aldaia i les muralles de València

Del 16 de setembre de 2020 al 10 de gener de 2021 al MUPA

Muro de Alcoy registra un altre brot de covid-19 per contacte social

Des que es comptabilitzen els casos de coronavirus el municipi ha tingut 28 persones malaltes (siguen asimptomàtiques o no) i 2 han mort a causa de la malaltia.
- Advertisement -

: Valencià