‘Es busquen’ els ‘rastrejadors’ de brots covid-19 que Sanitat va anunciar que contractaria

El sindicat CSIF exigeix a Conselleria de Sanitat, una explicació sobre la contractació dels denominats ´rastrejadors´ per a seguir els brots de covid-19 i el reforç de places sanitàries en estiu.

El sindicat CSIF ha demanat avui, en la reunió de Taula Sectorial de Conselleria de Sanitat, una explicació sobre la contractació dels denominats ´rastrejadors´ per a seguir els brots de covid-19.

En esta mateixa cita la central sindical ha reclamat informació sobre els reforços per departaments per a plans de vacances i ha insistit a l’Administració al fet que adopte les mesures necessàries per a avançar-se al virus.

La Central Sindical Independent i de Funcionaris (CSIF) ha preguntat sobre la contractació de ´rastrejadors´, per la seua distribució per departaments de salut, número i categoria. El sindicat ha subratllat este punt i ha reclamat informació urgent a causa de la seua importància per al seguiment i control dels brots de covid-19.

CSIF, en esta mateixa reunió, ha demanat per escrit els plans de vacances per departaments de salut, ja que, malgrat trobar-nos a mitjan juliol, Conselleria encara no ha informat els sindicats de com ha reforçat els departaments o de si falten places per cobrir.

En esta línia, la central sindical també ha insistit en els problemes que origina l’escassetat de personal als matins per l’obertura de centres de salut a les vesprades.

La central sindical ha aprofitat la reunió de la Taula Sectorial per a insistir en una reunió urgent amb la consellera de Sanitat. CSIF vol que informe sobre les mesures que està adoptant l’Administració que dirigeix per a afrontar les conseqüències d’una segona ona i de repunts de contagis.

En esta línia el sindicat ha posat l’accent en “la falta de professionals per a atendre en les degudes condicions als pacients en els centres de salut dAtenció Primària i poder evitar aglomeracions en els accessos a estos”.


CSIF, que insisteix que estos centres de salut són la primera línia en la lluita contra el virus, ha demanat a Conselleria informació per escrit “del nombre de places per categories i departaments per a reforçar els centres d’Atenció Primària i Especialitzada i garantir la cobertura i un servei eficaç als usuaris”. En esta línia ha recordat que als endarreriments acumulats d’abans de la pandèmia se sumen els ocasionats pels mesos en què es restringit l’atenció i les operacions no urgents per a centrar tots els recursos en l’atenció a pacients amb covid-19.

ValenciàEspañol