CSIF alerta de temperatures de 10 graus i urgeix a Conselleria a instal·lar filtres HEPA en totes les aules

El sindicat lamenta que la falta de previsió d'Educació ha abocat a la situació d'"estrés tèrmic" en les classes.

El sindicat CSIF avisa de temperatures que ronden els deu graus en aules a causa del fred i a la falta de previsió de Conselleria d’Educació. La central sindical porta des d’octubre reclamant a l’Administració que instal·le filtres HEPA en totes les aules per a depurar l’aire. El sindicat lamenta que Conselleria encara no haja aplicat aqueixa mesura i li insta a fer-ho amb caràcter urgent.

La Central Sindical Independent i de Funcionaris (CSIF) adverteix que les instruccions transmeses hui per Conselleria de mantenir encesa tot el dia la calefacció en els centres i obrir les finestres de manera intermitent “suposen un pegat mal posat per a atallar la situació de fred i adoptar les mesures de precaució davant la pandèmia”.

CSIF ja va demanar al desembre que Conselleria aprofitara les festes nadalenques per a instal·lar els citats filtres en tots els centres, una mesura que l’Administració no va dur a terme. “Esta situació ha provocat que l’única forma de ventilació a les aules consistisca a obrir finestres”, lamenta la central sindical, que adverteix igualment que no tots els espais habilitats per a impartir classe en l’actual situació de pandèmia disposen de calefacció.

El sindicat recorda que el Reial decret 486/1997 de prevenció de riscos laborals estableix que en els centres de treball les temperatures no poden superar els 27 graus ni estar per davall dels 17. La central sindical explica que tant el divendres com hui nombrosos centres educatius han tingut aules amb temperatures al voltant dels deu graus. Fins i tot en alguns centres de comarques d’interior han registrat temperatures d’entre tres i set graus.

CSIF, que va denunciar la desprotecció del personal a l’Institut Valencià de Seguretat i Salut en el Treball (Invassat) divendres passat, insisteix que la situació que s’està produint durant estos dies de fred agreuja la inseguretat d’alumnat i col·lectiu docent. El sindicat recorda que Conselleria no ha fet test PCR als professionals a la volta de Nadal, malgrat insistir en esta mesura CSIF, i que únicament els ha dotat d’una màscara FFP2 per a tot el curs, per la qual cosa deixa a centres i docents la responsabilitat d’adquirir màscares per a la seua protecció diària en els seus llocs de treball.

CatalanSpanish