CSIF urgeix a Educació a abonar als centres les despeses de funcionament que deu des de fa mesos

El sindicat recorda que juliol sol aprofitar-se per a realitzar obres i reformes impossibles d'escometre altres mesos

El sindicat CSIF urgeix a Conselleria d’Educació a posar-se al dia amb les despeses de funcionament dels centres, ja que en alguns casos deu més de mig any. La central sindical recorda que juliol és el mes que aprofiten molts equips directius per a organitzar obres de manteniment i reparació en les instal·lacions.

La Central Sindical Independent i de Funcionaris (CSIF) explica que el retard mitjà supera el trimestre i que en determinats casos sobrepassa fins i tot el mig any i els 70.000 euros de deute. Aquesta situació suposa un problema greu per a alguns centres. També obliga als qui tenen superàvit i estalvien per a fer inversions en un futur, a gastar els diners guardats i destinar-lo a despeses corrents. El retard en l’abonament de les mensualitats suposa, en la pràctica, una penalització per a aquests centres més estalviadors.

El sindicat insta a l’Administració que es pose al dia perquè els centres puguen afrontar els pagaments amb els seus proveïdors i tancar el curs sense endeutament. També perquè tinguen la capacitat d’assumir les obres de millora necessàries de cara al pròxim curs escolar.

ValenciàEspañol