Els cuidadors de Bioparc salven a una zebra nounada de morir ofegada

bioparc zebra

Els visitants de Bioparc València van assistir ahir al naixement d’una zebra, que tan sols minuts després cauria a la ria i requeriria ajuda dels cuidadors del parc per a evitar morir ofegada.

Segons un comunicat del parc, “la professional actuació dels cuidadors que ràpidament van salvar a la cria i van lliurar a la preocupada mare va deslligar llavors l’emoció i els aplaudiments dels visitants per l’anhelat final feliç”.

A les tres de la vesprada d’ahir, la Xiqueta, una de les zebres que habita en la zona de la sabana de Bioparc, es posava de part davant la mirada dels visitants del parc, i es va engegar el protocol del departament tècnic que suposa observar i confirmar “que la vida s’òbriga camí de la forma més natural”.

Després de desprendre’s el cordó umbilical i la placenta, el nounat es va trobar en greu perill de morir ofegat en caure en la ria, i es va decidir que dos cuidadors es ficaren en la ria espantant la mare, que també intentava entrar a l’aigua per a auxiliar a la seua cria.

“Després d’una nit tranquil·la, el poltre i la femella es troben bé i instintivament el xicotet segueix a la seua mare que manté la protecció i alleta a demanda, mentre que un altre poltre que va nàixer al juliol i la resta de la rajada no amaguen la curiositat pel nouvingut”, afigen des de Bioparc.

Publicitat