Culla 1233, un gran èxit de públic i de participació

La recreació històrica, Culla 1233 va congregar a milers de persones en aquest municipi de l’Alt Maestrat.

La segona edició de l’esdeveniment va ser tot un èxit quant a l’assistència de públic i a la participació de més d’un centenar de recreadores vinguts de les províncies de Castelló, València, Múrcia, Madrid, Albacete, Alacant i Zaragoza, així com un nombrós grup d’afeccionats de Carcassonne a França. D’aquesta manera, es consolida com una de les cites nacionals ineludibles per als amants de la història.
Els allí presents van gaudir del complet programa d’activitats elaborat per l’agrupació ‘Militia Christi del Maestrat’, l’ajuntament i col·laboradors locals.
Un dels moments més esperats va ser l’escenificació de la batalla entre les tropes de Don Blasco d’Alagón i la guarnició sarraïna de Culla; que va tenir lloc en la ‘Foia de l’Oca’ i com decorat la panoràmica d’aquesta vila medieval que va ser declarada Bé d’Interés Cultural en 2004.
En paraules del primer edil, Víctor Fabregat, “aquesta edició ha superat totes nostres expectatives i ha reunit a un gran nombre d’assistents, que han pogut conéixer l’important patrimoni cultural i la tradició amb els quals explica el nostre municipi”.
D’altra banda, Fabregat ha ressaltat que “aquest tipus d’esdeveniments valoren la història de Culla i la posicionen com a destinació turística diferenciada, oferint experiències que complementen la visita pels nostres monuments i museus, que ja és interessant per si sola”.

ValenciàEspañol