Culla ajudarà econòmicament a les famílies amb fills en edat escolar del municipi

L’Ajuntament de Culla ha convocat un pla d’ajudes per a incentivar la matriculació de xiquets a l’aulari local, dins del Col·legi Rural l’Aiguaneu.
Amb aquesta iniciativa es pretén atorgar suport econòmic a famílies amb fills en edat escolar matriculats a Culla, per a incentivar la residència en el municipi. En concret, es concediran ajudes als escolars empadronats en la localitat durant tot el seu cicle formatiu d’infantil i primària, amb un import màxim de 3000 euros, segons ha detallat el Consistori.
Els alumnes beneficiaris estaran obligats a completar el curs en el qual s’atorgue aquesta assistència. Totes aquelles persones interessades en la convocatòria ja poden presentar, en l’ajuntament, el model de sol·licitud mitjançant formulari que està disponible en el portal web municipal.
Tal com ha afirmat l’alcalde, Víctor Fabregat, “el nostre objectiu no és tant atraure a noves famílies a Culla, sinó consolidar i generar noves oportunitats per als nostres veïns; per açò, és necessari optar per programes que garantisquen la permanència d’una població jove i el creixement demogràfic rural”. En aquest sentit, el primer edil ha elogiat l’engegada del projecte ‘repoblem’, impulsat pel govern provincial, “ja que és un recurs clau per al manteniment de serveis tan bàsics com l’educació”.
Finalment, Fabregat ha tornat a instar a la Generalitat Valenciana “al fet que solucione, d’una vegada, el problema del transport escolar en l’Alt Maestrat”. “És necessari que totes les administracions públiques treballem en l’adopció de mesures per a evitar el despoblament i que sumem esforços”, ha afegit.

ValenciàEspañol