Visites guiades a Culla amb motiu del dia nacional dels castells

L'activitat començarà en el Centre d'Interpretació de la Ruta Templaria, des d'on es visitarà la vila medieval i els seus principals edificis històrics

Amb motiu de la celebració del dia nacional dels castells, l’ajuntament de Culla ha programat, per als dies 16 i 17 de març, recorreguts guiats pel seu centre històric i jornades de portes obertes a les obres de recuperació de la seua fortalesa.

Cal destacar que, aquestes actuacions de posada en valor de l’antic castell de Culla com a recurs cultural i turístic del municipi, són finançades pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) i han permés la troballa d’importants restes arqueològiques en els últims mesos.

L’activitat començarà en el Centre d’Interpretació de la Ruta Templaria, des d’on es visitarà la vila medieval i els seus principals edificis històrics, per a acabar el recorregut en el mateix castell, on les excavacions ja han tret a la llum els murs delimitadors dels diferents recintes defensius, amb les seues portes, pati d’armes, l’antiga torre de l’homenatge, un espectacular aljub i dos imponents bastions, entre altres dependències.

El castell de Culla i els seus dominis, són bon exemple de la història peninsular, ja que aquest mateix emplaçament va albergar assentaments de diferents cultures com els ibers, musulmans, cristians, almoràvits i almohades, ordres com els templers i montesians, i diferents episodis bèl·lics com les guerres entre carlistes i liberals.

El dissabte tindran lloc dos torns de visita, a les 12.00 h i a les 17.00 h, mentre que el diumenge una única a les 12.00 h. Totes aquelles persones interessades a assistir, han de reservar plaça amb antelació en la Tourist Info de Culla, a través del telèfon 678 13 51 60.

ValenciàEspañol