viernes, 29 marzo 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

Culla entra en Los pueblos más bonitos de España

Culla és un lloc únic on es barregen una part important de natura, d'impressionants paisatges en l'estat més pur i salvatge, juntament amb els vestigis encara latents d'èpoques passades, pròpies de les civilitzacions que li van aportar la seva història i identitat: prehistòrica, musulmana, templera ...

L’Associació Los pueblos más bonitos de España acaba d’anunciar les seues incorporacions per a l’any 2020. Quinze bells municipis que se sumen a esta associació que, a partir de l’1 de gener, passarà a tenir 94 localitats. Entre ells, es troben el municipi de Culla. Al costat de les dues localitats de nord de l’illa, també se sumaran Atienza (Guadalajara), Betancuria (Fuerteventura), Castellar de la Frontera (Cadis), Castrillo dels Polvazares (Lleó), Culla (Castelló), Mogrovejo (Cantàbria), Monteagudo de les Rectories (Soria), Olivenza (Badajoz), Pastrana (Guadalajara), Ponte Maceira (Corunya), Robledillo de Gata (Càceres), Teguise (Lanzarote) Alcúdia i Pollença (Mallorca) i Vinuesa (Soria).

Per a la seua alcalde Victor Fabregat és una notícia excel·lent. “És el fruit de la feina feta en els darrers anys en l’àmbit turístic i tot un repte de la passada legislatura.” Sens dubte per Fabregat esta inclusió suposarà un revulsiu per a la consolidació del sector turístic i per a la identitat de la localitat.

Este anunci es va fer durant l’Assemblea Nacional de Los pueblos más bonitos de España, que va tenir lloc al municipi zamorà Pobla de Sanabria els dies 29 i 30 de novembre. Este tipus de trobades són de gran importància per a esta xarxa de pobles bonics englobats sota una marca única de qualitat, ja que s’analitzen iniciatives per fomentar el turisme rural a estos xicotets municipis, així com la importància del patrimoni i el bon estat de conservació que els caracteritza.

Els 15 han superat més de 40 criteris

A este important acte van acudir representants dels 79 pobles que actualment formen part de l’associació, el president d’esta, el Sr. Francisco Mestre, D. Francisco José Requejo, President de la Diputació de Zamora i la Cap de Servei Territorial de Cultura i Turisme de Zamora, Sra. Maria Pilar Alonso Viviano, en representació de la Conselleria nacional de Cultura i Turisme.

Estos quinze municipis han superat més de 40 criteris per poder formar part d’esta xarxa, en aspectes tan importants com la cura del patrimoni, l’harmonia del municipi, neteja, conservació de les façanes, circulació de vehicles, cura de flors i zones verdes, l’activitat cultural programada o l’atenció a les tradicions, entre molts.

En paraules de Francisco Mestre, president de l’associació, “hui és un dia d’orgull i de felicitat per a tot el conjunt de pobles que formen part d’esta xarxa, en què donem la benvinguda a Alcúdia i Pollença, que passaran a ser part de la nostra gran família, bells pobles que han superat una rigorosa auditoria gràcies a la feina de generacions de veïns, que han cuidat i protegit el patrimoni cultural, arquitectònic i paisatgística heretat “.

“Tots els veïns d’estos pobles treballen avui per deixar als seus fills un poble bell i viu, i estic convençut que gràcies a l’esforç de tots, estos xicotets pobles, seguiran sent tractats amb cura per moltes generacions futures d’habitants”.

Sobre Culla

Culla és un lloc únic on es barregen una part important de natura, d’impressionants paisatges en l’estat més pur i salvatge, juntament amb els vestigis encara latents d’èpoques passades, pròpies de les civilitzacions que li van aportar la seva història i identitat: prehistòrica, musulmana, templera … Una identitat pròpia, una cosa que li transfereix al municipi una atmosfera llegendària, gairebé mística.

Un recorregut pels seus carrers i monuments ens transportarà i mostrarà la Culla més medieval i màgica: les ruïnes del castell àrab, el Graner del Comendador també conegut com la presó, l’Església Parroquial del Salvador … Un trajecte ple d’històries sobre cavallers templers i de llegendes d’amors impossibles entre cultures.

A més, compta amb un gran nombre de cases i hotels rurals que la converteixen en una destinació idònia per passar uns dies de vacances o fer una escapada de cap de setmana. L’estada propicia oblidar-se per un moment de l’enrenou de les ciutats i gaudir de les múltiples activitats que ens ofereix: excursions per bells paratges, visites al Parc Miner de l’Alt Maestrat, al Centre d’Interpretació Molí de l’Orde, degustacions de gastronomia i productes locals, etc.

Totes les persones que s’animen a apropar-se a esta joia de l’Alt Maestrat no quedaran indiferents en descobrir que un lloc tan especial es troba tan a prop de casa.

Últimas noticias

Contenido relacionado