Un bomber ferit, dos vehicles del SIAB danyats i una dotació atrapada durant l’incendi de Culla

Les autoritats recomanen, que ningú s'acoste a l'àrea afectada, ja que és molt perillós.

3552

Des de prop de les 14.30 es manté actiu un incendi en el terme municipal de Culla que s’ha iniciat en la partida del Mes de Paulo. El Consorci Provincial de Bombers de Castelló ha mobilitzat a quatre dotacions de bombers, set unitats de bombers forestals, dos coordinadors forestals, un tècnic, un Air Tractor i un helicòpter. Aquest últim s’ha vist obligat a retirar-se a causa del vent. Fins al lloc de l’incendi també estan treballant unitats de la Diputació de València del parc d’Altura.

Els treballs dels bombers s’han centrat en la seguretat de les persones que habiten en les masies i cases rurals pròximes a l’incendi, és per açò que s’han desallotjat algunes ubicacions, entre elles l’Hotel Llogaret Roquetas, que estava ple a causa de les festes i la pròxima celebració de la nit de cap d’any, totes les masies de la zona han sigut desallotjades i s’insisteix que ningú s’acoste a elles per pròpia seguretat.

Des de l’Ajuntament de Culla, el seu alcalde Víctor Fabregat ha qualificat el succeït com “Un desastre mediambiental, que s’agreuja per les dates en les quals ens trobem, ja que hi ha molta població que va a les masies en ocasió de les vacances.” Des del consistori també han sol·licitat que en cap concepte els veïns s’acosten a la zona de l’incendi per pròpia seguretat.

Segons fonts del Consorci, una dotació de bombers dels Ports que venia de Morella, ha patit un atrapament mentre intentava accedir a una de les masies i un bombers ha resultat ferit per cremades i ha requerit ser atès pel SAMU i ha sigut traslladat a l’Hospital La Fe en un helicòpter medicalitzat. Així mateix, també dos vehicles han patit danys durant les labors d’extinció.