Una mesa multidisciplinària coordinarà a Cullera la lluita contra la violència masclista

L'ajuntament redactarà un protocol per a actuar davant casos de terrorisme contra la dona

Una mesa multidisciplinària coordinarà a Cullera la lluita contra la violència masclista. L’ajuntament de la localitat acaba de constituir este organisme que vetlarà per anticipar-se i previndre situacions de violència contra la dona en el municipi.

El principal objectiu és la creació de pautes que milloren les actuacions del personal que treballa en els diferents departaments i entitats que intervenen per a atendre les víctimes d’esta xacra social. Entre les pautes, s’establirà un protocol d’actuació davant casos d’esta índole.

La taula està formada per la nova regidora d’Igualtat, Marta Tur, l’agent d’igualtat, un representant de l’àrea de Serveis Socials, un altre de l’oficina d’atenció a persones migrants, el comandant del lloc principal de Cullera de la Guàrdia Civil i personal dels centres educatius.

També formen part la Unitat de Violència de la Subdelegació del Govern de València, la coordinació de la Xarxa de Punts de Trobada Familiar de la Generalitat, la coordinadora del Centre Dona 24 hores de la Generalitat, el representant de les Oficines d’Atenció a Víctimes del Delicte de Sueca, la Magistratura i Fiscalia del Jutjat de violència sobre la dona de Sueca, el coordinador/a del Centre de Salut i un representant de la Policia Local.

La mesa ja s’ha reunit en dues ocasions i treballa ara en la creació del seu propi reglament. Al setembre, celebrarà la seua tercera trobada per a redactar el protocol d’actuació municipal davant la violència exercida contra les dones.

Per a Marta Tur este pas és “decisiu” a l’hora de coordinar la lluita contra el terrorisme masclista en l’entorn local. El fet que la taula reunisca a tots els sectors implicats en esta batalla “garantix una visió global del problema i de la manera d’abordar-lo”, manifesta la edil.

Tur afig que el compromís municipal és clar en la lluita contra la violència masclista. “Continuarem fent passos per a millorar les polítiques encaminades a posar fi a esta xacra”, apunta.

Objectius futurs

Els integrants podran aprofitar les reunions per a enriquir-se compartint experiències i fer un seguiment dels casos, sempre amb l’objectiu de millorar la qualitat de l’atenció i maximitzar l’aprofitament dels recursos.

A més, les trobades serviran per a afavorir la col·laboració entre els diferents organismes que intervenen en la prevenció, detecció i actuació en els diferents casos.

ValenciàEspañol