Cullera concedix l’Escut d’Argent al periodista expert en música Octavio Hernández

El consistori reconeix la seua trajectòria vinculada a la difusió de les bandes de música

El periodista expert en informació musical i director de ‘Nuestras Bandas de Música’, Octavio Hernández Bolín, ha rebut hui de mans de l’alcalde de Cullera, Jordi Mayor, l’Escut d’Argent de la Ciutat de Cullera. El consistori reconeix així la llavor de qui ha dedicat la seua trajectòria professional a la difusió de la música de banda, tan representativa i arrelada a la Comunitat Valenciana i especialment al municipi cullerenc.

A més a més, Hernández rep este distintiu per, en el marc de la seua tasca informativa, haver portat el nom de Cullera i la seua música per tot Espanya durant els últims trenta anys. Sens dubte, al llarg dels últims anys Hernández ha contribuït amb la seua activitat periodística i la seua vinculació directa amb esdeveniments com el Certamen Nacional de Bandes ‘Ciutat de Cullera’ a convertir la ciutat en una de les capitals musicals no sols d’Espanya sinó també d’Europa, en paraules del mateix Hernández.

A més, ‘Nuestras Bandas de Música’ amb Hernández al capdavant també ha contribuït a donar a conéixer el potencial de les societats musicals de Cullera,  la Societat Musical Instructiva Santa Cecília i la Societat Ateneu Musical, que actualment se situen entre les més importants del continent.

En les dos últimes dècades, el guardonat també ha participat de forma directa en la presentació dels dos certàmens musicals de la ciutat, el Certamen Nacional de Bandes de Música “Ciutat de Cullera” i el Certamen Nacional de Bandes de Música de Cinema “Memorial Rafael Talens Pelló”.

Mayor ha posat de manifest el seu bon treball i professionalitat per «fer valdre la música de banda de Cullera» i «necessitem reconéixer aquelles persones que treballen per la nostra música». «Els mitjans de comunicació són els encarregats de dur el que passa a tots els llocs, i en este cas el que ha fet Octavio Hernández amb el seu projecte és portar la música de banda a totes les cases i contribuir al seu creixement a la nostra terra», assegura l’alcalde.

Al lliurament al Saló de Plens de la Casa Consistorial han estat presents, a banda de l’alcalde de la ciutat, el regidor d’Activitats Musicals i l’exregidora d’esta àrea, Juan Carlos Alandete i Mari Ángeles Grau respectivament; la regidora de Cultura, Sílvia Roca; l’exalcalde Ernesto Sanjuán; el president de l’SMI Santa Cecília, Pere Manuel i el vicepresident de la Societat Ateneu Musical, Armand Calatayud.

L’Escut d’Argent de la Ciutat de Cullera és un distintiu que es concedix a aquelles persones que han destacat en diverses àrees del món de la música, la cultura, l’educació o l’esport, entre d’altres, i que d’alguna manera han contribuït a difondre el nom del municipi.

‘Nuestras Bandas de Música’ és un projecte de comunicació multimèdia dedicat a la difusió de la música i el treball de les societats musicals. Entre d’altres és el portal digital dedicat a la música de banda més important del país, i també compta amb programes de radio i televisió, segell discogràfic i és productora audiovisual.

Més sobre Octavio Hernández

Octavio Hernández Bolín (1964) és la veu periodística de les societats musicals valencianes.

Dirigeix i presenta el programa radiofònic setmanal “Nuestras Bandas de Música” des de desembre de l’any 2001, quan va prendre el relleu del seu pare, Octavio Hernández Torrado, amb el qual havia treballat en la producció d’este programa des de quasi els seus inicis a finals dels anys 80.

Ha col·laborat o dirigit este programa en totes les seues diferents etapes en distintes emissores radiofòniques autonòmiques i nacionals.

A esta labor radiofònica s’unix al març de 2002 la periodística amb els seus especials de premsa en el diari Las Províncias on ha abordat aspectes d’actualitat de les societats musicals valencianes.

Entre 2003 i 2011 assumix també la direcció i presentació del programa setmanal de televisió ‘Les nostres Bandes de Música’ en les cadenes LP Teva, Las Províncias TV, La 10 i Popular TV del Mediterrani.

Ha impulsat també el treball de ‘”Nuestras Bandas de Música” com a segell discogràfic, estudi d’enregistrament i productora de televisió, participant en l’organització i gravació de certàmens de música i festivals de tota Espanya.

Ja en 2007 crea el portal web www.nuestrasbandasdemusica.com convertint-lo en el portal digital líder de la música de banda.

Sota la seua direcció “Nuestras Bandas de Música” ha rebut més de 30 guardons destacant el “Premi Euterpe 2007” al Millor Programa, el “Premi Hermes 2009” al Mitjà de Comunicació, el “Premi Ateneu 2006”, el “Premi Orpheo 2015” al Mitjà de Comunicació, el “Premi Santa Cecilia 2014”, el “Premi So de la Plana 2017” al Mitjà de Comunicació o el “Premi Euterpe Extraordinari” del 2019.

CatalanSpanish