Cullera rep 2 milions del Consell per a acabar la piscina

L'alcalde i el conseller d'Esport signen el conveni que permetrà que la infraestructura estiga llesta al complet en 2020

Cullera ja compta amb el finançament necessari per a acabar el Centre Municipal d’Esports la piscina coberta. L’alcalde de la localitat, Jordi Mayor, i el conseller d’Educació, Cultura i Esport, Vicent Marzà, han signat hui un conveni pel qual el Consell dóna a l’ajuntament els dos milions d’euros necessaris per a abordar la segona i definitiva fase d’esta infraestructura.

La previsió és que les obres es completen en 2020 perquè tots els serveis del Centre Municipal d’Esports puguen entrar en funcionament.

Més concretament, la injecció econòmica de la Generalitat permetrà que s’acabe la parcel·la exterior i que puguen dotar-se serveis com el gimnàs i les sales d’activitats. Així mateix, es construiran els accessos a l’aparcament subterrani.

El calendari de finançament que establix el conveni signat entre el Consell i l’Ajuntament preveu que durant enguany s’aporte la quantitat de 600.000 euros mentre que la pròxima anualitat la quantia ascendirà a 1.400.000 euros. Serà el consistori el que haja de contractar i executar l’obra, així com l’encarregat de supervisar i aprovar, si fóra el cas, els modificats o projectes complementaris.

Després de la firma que ha tingut en la Conselleria d’Eduació i Esports, Mayor ha assenyalat que el pas fet hui “reafirma el compromís del Consell del president Ximo Puig amb Cullera, el Consell que més ha invertit en la història del nostre municipi”. “Puig va dir que ens ajudaria a acabar la piscina i ha complit la seua paraula”, ha remarcat.

En eixa línia, la màxima autoritat local ha subratllat que sense el suport econòmic del govern valencià “hauria sigut impossible acabar esta infraestructura” que és una de les millors en la seua categoria dins de la Comunitat Valenciana. Per a Mayor, l’esforç conjunt del Consell i el consistori han permés “desbloquejar” la piscina i posar en marxa una infraestructura que “millora la vida de les persones”.

Per part seua, el conseller Marzà ha posat en relleu que la firma del conveni representa  solució a un problema que s’havia enquistat. El responsable de la política educativa autonòmica ha comentat que hui ja hi ha usuaris nadant en la piscina de Cullera fruit de la col·laboració entre l’Administració autonòmica i la local i ha recalcat que estes actuacions serveixen per a millorar la vida de les persones.

La finalització de les obres de la primera fase de la piscina coberta de Cullera han permés que entrarà en funcionament de manera oficial dilluns passat 15 de juliol. Després de més de catorze anys d’obres i paralitzacions, els cullerencs poden per fi gaudir d’un servei que havien demandat llargament i la inexistència del qual en la població obligava a desplaçar-se a altres municipis.

La piscina ha obert sota gestió pública i oferix uns preus molt atractius, la qual cosa ha propiciat que més de mig miler de persones hagen passat ja per les instal·lacions durant els primers dies d’obertura.

El Centre Municipal d’Esports és un dels projectes estrela de la legislatura i posa fi a l’anomalia del fet que Cullera fóra un dels pocs municipis de més de 20.000 habitants que no compten amb esta instal·lació esportiva.

 

ValenciàEspañol