6.3 C
Valencia

Cultura convoca ajudes econòmiques per a digitalitzar i restaurar arxius municipals

La convocatòria és de 375.000 euros per a inversions de digitalització, documentació històrica i millores de les instal·lacions

- Publicitat -AVL
- Publicitat -

La Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport ha convocat subvencions destinades a la digitalització i la restauració de la documentació històrica i la millora de les instal·lacions dels arxius municipals de la Comunitat Valenciana. En aquesta orde d’ajudes es destinen 375.000 euros.

Les ajudes econòmiques van destinades als municipis i les entitats locals menors que facen inversions en la digitalització i en la restauració de la documentació històrica anterior a l’any 1940 existent en l’arxiu municipal, així com inversions en la millora de les seues instal·lacions, la inversió de les quals tinga una despesa mínima de 600 euros, amb la finalitat de millorar la conservació i la difusió del patrimoni documental.

La Generalitat contribuirà al finançament parcial de les despeses, fins a un màxim del 50% del cost de la inversió feta, en digitalització i restauració de documents, o en l’adquisició d’equipament per a la correcta conservació i utilització dels fons documentals existents en els arxius municipals.

S’entén com a equipament les prestatgeries metàl·liques d’angle ranurat, armaris compactes mòbils sobre rails, arxivadors de plànols horitzontals, deshumidificadors i termohigròmetres. Queda totalment exclòs d’aquesta convocatòria el mobiliari d’oficina. Quant a la digitalització, els projectes presentats han de complir unes característiques tècniques sobre formats i fitxers que especifica la convocatòria.

- Publicitat -

El procés d’assignació econòmica entre les entitats beneficiàries es durà a terme tenint en compte la dotació total de la convocatòria i la proposta de concessió que farà la comissió avaluadora.

La Comunitat Valenciana té competència exclusiva en matèria d’arxius que no siguen de titularitat estatal, i un dels seus objectius és la conservació del patrimoni documental valencià. Una part molt important d’aquest patrimoni es localitza en els arxius municipals, molts dels quals no tenen els mitjans suficients per a poder atendre la conservació i restauració de la seua documentació.

- Publicitat -

: Valencià

- Publicitat -
- Advertisement -
- Publicitat -Apunt

Segueix-nos

13,562FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -CJCV
- Publicitat -Plataforma

Notícies relacionades

- Advertisement -

: Valencià