Cultura presenta el llibre de la primera enquesta de participació cultural

El 77% llig llibres, el 72% usa Internet, el 46% va una vegada a l'any de concerts, el 56% assisteix a alguna modalitat de teatre i el 51% va al cinema una vegada cada tres mesos

Foto: @GVAculturaesport

La directora general de Cultura i Patrimoni, Carmen Amoraga, juntament amb el vicerector de la Universitat de València, Antonio Ariño, ha presentat les dades de la primera enquesta de la Generalitat sobre pràctiques culturals, que es recull en el llibre ‘La participación cultural en la Comunitat Valenciana‘.

L’objectiu de l’enquesta no és la comparació sinó l’anàlisi de les dades”, ha assenyalat Amoraga, qui també ha comentat que el que volien era “conéixer la relació de la societat valenciana amb la cultura a través de les seues pràctiques tenint en compte diferents enfocaments d’edat, gènere, idioma, poder adquisitiu, temàtica i altres components“.

La directora general ha indicat que, com a conclusió general, l’enquesta ratifica que les dones són més participatives en la vida cultural valenciana: són les que lligen més, van més al teatre i a l’òpera i visiten més els museus.

Les dades sobre cultura

Sobre els índexs de lectura, el 77% de la població ha llegit almenys un llibre durant l’últim any i les dones lligen més que els homes: un 82% enfront del 72,5%. La mitjana dels llibres que es lligen a l’any és de 6,03% i el 15% ha llegit llibres en valencià en els últims 12 mesos. Quant a hàbits audiovisuals, el 65% diu haver escoltat la ràdio el dia anterior (el 7,4% ho va fer en valencià), el 85% va veure la televisió ahir i el 72% utilitza Internet diàriament. El 64% admet tindre xarxes socials (62% dels homes i 65% de les dones).

Respecte a la música, el 98% diu haver escoltat música el dia anterior, però l’assistència a concerts de música es redueix a un 46% que diu que almenys ha anat a un concert de música a l’any i el 42,8% no va mai de concerts. El 9,2% és melòman (va a més de 6 concerts a l’any), el 12% són dones i el 5,8% homes. Els assistents a concerts diu que el 60% és en castellà, l’11% va a concerts en valencià i un 11% va a concerts en anglés. El 59,6% assisteix al teatre en les seues modalitats de teatre, microteatre, teatre musical i teatre infantil. El 66,4% assisteix a espectacles en castellà i 19,11% en valencià.

A la modalitat de teatre assisteix el 29,4%: el 33,8% són dones enfront del 24,7% d’homes. El 9% acudeix a espectacles de dansa: 12,2% són dones i 5,3% homes; El 5,2% assisteix a l’òpera: 7% dones i 3,3% són homes i e l7,4% va a festivals literaris: 10,3% dones i 3,3% homes. Sobre la presència al sales de cinema, el 51% diu que va al cinema almenys una vegada cada tres mesos. Als museus, acudeixen el 33,9% de ciutadans: 37% dones i 30,6% homes; i visiten els monuments patrimonials almenys un 29,9% de persones.

 

Publicitat