12.3 C
Valencia

L’edil de Cultura d’Alacant acudeix al lliurament dels guardons de la XXII edició del Premi Contarella de narrativa en valencià 2018

- Publicitat -AVL
- Publicitat -

Convocat per la Regidoria de Cultura, persegueix un doble objectiu: d’una banda, la promoció de la llengua autòctona, avalada per la Llei 4/1983 de 23 de novembre, d’Ús i Ensenyament del Valencià, i de l’altra, el foment de la creativitat literària en els xiquets.

Els destinataris del premi són els nens i nenes que cursen estudis en instituts i col·legis públics i privats de la ciutat d’Alacant. La franja d’edat dels participants abasta des dels 6 als 15 anys; és a dir, des de l’Educació Primària fins a 4t d’ESO. Es tracta de participants potencials que estudien valencià com a assignatura en aquests centres escolars, o cursen estudis del Programa d’Immersió Lingüística en Valencià.

Segons Padilla “2018 ha estat una edició amb uns treballs d’una qualitat inqüestionable, el que ens ha permès conèixer l’enorme potencial creatiu que tenen els escolars”. L’edil, ha volgut “agrair no només als alumnes participants, sinó també als centres, que segueixen apostant any rere any per unir-se a la nostra proposta. És bàsic que tant les institucions com els centres escolars apostem per la creació en les dues llengües cooficials, que no fan sinó que enriquir-nos culturalment “.

L’acte de lliurament dels premis va tenir lloc ahir a la Casa de la Música, al Centre Cultural Les Cigarreras, i han acudit tots els participants en el concurs, així com els seus familiars. La regidora de Cultura, amb la resta del Jurat, ha lliurat un diploma i un obsequi als guanyadors i finalistes. L’acte ha conclòs amb un contacontes.

- Publicitat -

L’Ajuntament d’Alacant com tots els anys, publicarà una edició que conté 10 contes amb els seus corresponents il·lustracions, 5 guanyadors i 5 finalistes, realitzats per l’alumnat dels diferents trams d’edat. La dita publicació podrà ser utilitzada com a material didàctic en les activitats escolars i es distribuirà entre totes les escoles i instituts públics i privats de la ciutat durant l’últim trimestre del 2018. Així mateix, també es destinaran exemplars per als guanyadors dels premis, la Xarxa de Biblioteques, l’Arxiu Municipal, integrants del Jurat, imprevistos, etc.

El XXII Premi Contarella de Narrativa en Valencià 2018 ha comptat amb la participació de 59 contes de nens i nenes dels següents centres escolars:

- Publicitat -

1.- CEIP Benalua (7 contes)
2.- Col·legi Àngel de la Guarda (3 contes)
3.- CEIP Rabasa (5 contes)
4.- CEIP Enric Valor (5 contes)
5.- Coelgio Metge Pedro Herrero (15 contes)
6.- Joaquin Sorolla (6 contes)
7.- CEIP Mora Puchol (5 contes)
8. CEIP El Palmerar (1 conte)
9.- Col·legi Jesús Maria Assís (5 contes)
10.- Col·legi Emilio Varela (1 conte)
11.- IES Cavanilles (6 contes)

: Valencià

- Publicitat -
- Advertisement -
- Publicitat -Xixona Ayora

Segueix-nos

13,321FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -DipCas_rural DipCas_Cultura
- Publicitat -DipCas_Turismo Caixa Ontinyent
- Publicitat -Borriana_Comerç Cuentacuentos
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

Sanitat registra 291 nous casos de coronavirus i 20 morts en la Comunitat Valenciana

Per províncies: 9 a Castelló; 147 a Alacant, 133 a la província de València i 2 casos sense assignar

Moncofa renova els parcs infantils de les urbanitzacions de Camí Cabres i Estanyol

José Mª Andrés: “Estem treballant perquè els xiquets es puguen divertir en un entorn més modern i segur”.

Sagunt celebra el Dia Internacional de la Ciutat Educadora

Sagunt se suma hui a la celebració d'este dia estrenant el vídeo ‘Sagunt, Ciutat Educadora. 20 anys amb l'Educació’, elaborat pel departament d'Educació, el Conservatori Professional de Música Joaquín Rodrigo i el CPEPA Miguel Hernández

Ángel Martín actuarà el diumenge a Borriana amb ‘#103 noches’

El preu de l'espectacle és de 10 euros en platea i 8 euros en amfiteatre.

À Punt aposta per la seguretat viària

Llum verda és un microespai divulgatiu que donarà consells diaris a conductors i vianants.
- Advertisement -

: Valencià