```
viernes, 26 abril 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

Cultura inverteix 40.000 euros en la rehabilitació de la coberta de l’església de Sant Pere Apòstol de Cinctorres

La directora general de Cultura i Patrimoni, Carmen Amoraga, ha visitat les obres de restauració d'aquesta església del segle XVIII.

La directora general de Cultura i Patrimoni, Carmen Amoraga, ha visitat les obres que s’estan duent a terme a la coberta de l’església de Sant Pere Apòstol de Cinctorres, amb una inversió de 40.000 euros, finançada per la Generalitat.

Mitjançant les ajudes econòmiques per a actuacions de conservació i protecció dels béns immobles del patrimoni cultural que anualment convoca la Generalitat, s’estan efectuant obres de substitució dels trams de l’estructura de fusta en mal estat a la coberta del creuer central de l’església, al mateix temps que se’n millora la impermeabilització. També s’ha procedit a la reparació dels ràfels dels faldons de coberta rehabilitats.

Acompanyada de l’alcalde de la localitat, Antonio Ripollés, la directora general de Cultura i Patrimoni ha visitat les obres que acabaran amb les fissures i humitats en els murs que afectaven l’església.

L’església de Sant Pere Apòstol es construeix en el segle XVIII, però durant la Guerra Civil espanyola va ser dinamitada des de l’interior, amb la qual cosa van desaparéixer els voltams de les naus, els de les capelles i la porta de l’immafront. Posteriorment, en 1944, es reconstrueix l’interior.

El temple de Cinctorres està format per les naus, el tram dels peus del temple, el tram del creuer i els braços, i la zona de capçalera. El cos de les naus constitueix l’espai principal, que està format per tres naus, la principal o central, i les laterals, dividides en tres trams, de manera que les capelles ocupen l’espai creat per les pilastres.

L’accés al temple se situa al centre del tram dels peus, lleugerament més curt que els de les naus, flanquejat per dues torres de base rectangular. A l’altre costat se situa el creuer, amb braços alineats a un costat i a l’altre, aquest es relaciona directament amb el presbiteri, la qual cosa dona lloc a un espai unitari en què l’espai és pautat únicament pels sis pilars que separen la nau central de les laterals.

Acaben de compondre el cos de capçalera les capelles, de planta rectangular, formades per dos trams, i situades a un costat i a l’altre del presbiteri, i la sagristia, situada darrere del presbiteri; darrere d’aquest, la sagristia, en la qual es troba la pila baptismal i una petita zona de servei, i sobre el presbiteri, el que pot haver sigut la sala capitular.

Últimas noticias

Contenido relacionado