14:03 - viernes, 1 marzo 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

Cures Respiratòries del Clínic rep l’acreditació d’unitat multidisciplinària d’alta complexitat amb nivell d’excel·lència

La Unitat de Cures Respiratòries de l’Hospital Clínic de València ha rebut recentment l’acreditació d’Unitat multidisciplinària d’alta complexitat amb nivell d’excel·lència de ventilació mecànica no invasiva domiciliària.

Es tracta d’un reconeixement que la Societat Espanyola de Pneumologia i Cirurgia Toràcica (SEPAR) lliurament a aquelles unitats que estan dotades de suficients recursos materials i humans que els capaciten per a realitzar qualsevol tipus d’activitat assistencial, docent o investigadora relacionada amb la prevenció, diagnòstic i tractament de qualsevol patologia que requerisca tractament amb ventilació crònica domiciliària.

La SEPAR ha fet lliurament d’aquesta acreditació a un total d’11 unitats, quatre d’elles a Barcelona, tres a Madrid, una a Astúries, una a Sevilla, una a Càceres i una a la Comunitat Valenciana.

Tal com explica el doctor Jesús Sancho, especialista del Servei de Pneumologia de l’Hospital Clínic de València i responsable metge de la Unitat, “per a aconseguir aquesta acreditació la Unitat ha participat en auditories que han certificat que compleix amb una determinada activitat assistencial, compta amb uns determinats recursos tècnics i humans i que a més els professionals realitzen activitat docent i investigadora”.

“La Unitat de Cures respiratòries de l’Hospital Clínic té llarga experiència quant a ventilació mecànica de pacients amb malalties neuromusculars en els quals els músculs respiratoris són incapaços de complir la seua funció. El primer pas és l’anomenada ventilació mecànica no invasiva, que aconsegueix que l’aire que generen determinats aparells arribe als pulmons dels pacients incapaços de respirar sense ajuda. Es diu no invasiva perquè açò s’aconsegueix, gràcies a una sèrie de màscares i filtres, sense necessitat d’intubar al malalt ni fer-li una traqueotomia. Aquest procediment s’inicia en l’hospital mitjançant ajustos complexos guiats per monitoratge, després dels quals els malalts poden prosseguir el tractament en els seus propis domicilis”, ha explicat el doctor Sancho.

Últimas noticias

Contenido relacionado