La Cursa de Sant Blai acull a prop de 1.500 corredors de totes les edats a Borriana

Després de la suspensió de la setmana passada, la participació no s'ha ressentit i ha fet que durant tot el matí s'hagen disputat les sèries de totes i cadascuna de les categories.

652
premis literaris

El Pla de Borriana ha tornat a canviar per complet el seu aspecte, per a un dels diumenges esportius més especials que cada any se celebren dins de les festes en honor al patró de la ciutat, la ja tradicional i multitudinària Cursa de Sant Blai, que cada any reuneix a centenars de joves, xiquets i xiquetes en el cor de la ciutat per a participar en una jornada que uneix esport, germanor i festa.

I en l’edició de 2018 ha tornat a succeir, ja que els prop de 1.500 inscrits prèviament en cadascuna de les categories, des de pre-benjamí fins a absoluta, no s’han tirat arrere malgrat la suspensió per pluja de la passada setmana i des de les deu del matí s’han donat cita en El Pla per a anar participant en cada sèrie adaptada a l’edat dels i les participants.

Així, tots i totes han tingut l’oportunitat de participar en una Cursa de Sant Blai, en la qual han volgut estar presentes les autoritats municipals, amb l’Alcaldessa de Borriana, Maria Josep Safont, i el regidor d’Esports, Vicent Granel al capdavant, en un lliurament de trofeus, que també s’ha convertit en una festa final per a la carrera més popular i seguida en la ciutat.

Tal com destacava el mateix Granel “l’alta participació d’avui amb prop de 1.500 persones, especialment xiquets i xiquetes, demostra el seguiment i la devoció dels borrianencs per aquesta Cursa de Sant Blai, que a més d’unir en el cor de la ciutat a tanta gent, suposa una jornada de pràctica esportiva no competitiva i festiva difícil de trobar en qualsevol altre esdeveniment esportiu”.

Així, en la categoria absoluta masculina, Ayoub Zerboui s’ha fet amb el triomf, mentre en femenina el primer lloc ha sigut para Noemí Lázaro.
A partir d’ací, els i les més xicotetes de Borriana han sigut protagonistes fins i tot en un entretingut lliurament de trofeus, on Hernán Sánchez, Quique Santos, Malak Mamouni i Ángela López, han triomfat en categoria pre-benjamí, Joan Barres i Jordi Peris ho han fet en benjamins al costat de Maria García i Sofia Torres.

En alevins, Nacho Agut i Martina Felis, i en Infantils Joel Lázaro i Lucía Fernández. Finalment, en cadet, Nizar Lofti i Andrea Burguete han sigut els guanyadors.

Però com destacava la representació municipal present en el lliurament de trofeus, “el més important ha sigut la gran participació, fora de classificacions, i la demostració que el treball conjunt de tanta gent com l’organització del Servei Municipal d’Esports al costat de Via Pública, Protecció Civil, Policia Local i els diferents departaments municipals que s’impliquen en la Cursa de Sant Blai, torna a tenir la resposta multitudinària dels joves, xiquets i xiquetes de la ciutat per a gaudir d’una gran jornada festiva i esportiva”.