Sis curtmetratges valencians són preseleccionats per als premis Goya

Dins de la categoria de ficció ha sigut preseleccionat ‘Un lloc’, dirigit i produït per Iván Fernández de Còrdova.

Dins de la categoria documental ha sigut preseleccionat ‘The Fourth Kingdom‘, dirigit per Adán Aliaga i Álex Lora i produït per Isa Feliu i Miguel Molina.

Dins de la categoria d’animació, han sigut preseleccionats ‘Colors’, dirigit per Sami Natsheh i Arly Jones i produït per José Antonio Saura; ‘L’ermità’, dirigit per Raúl Díez i produït per Daniel Díez i Raúl Díez; ‘Impromptu’, dirigit per María Lorenzo i produït per Enrique Millán, i ‘The Neverending Wall‘, dirigit per Silvia Carpizo i produït per Chelo Loureiro.

The Fourth Kingdom‘ i ‘The Neverending Wall‘ formen part del catàleg Curts 2017, amb el qual l’Institut Valencià de Cultura promociona anualment el curtmetratge valencià en festivals i en els mercats internacionals de l’audiovisual. ‘The Neverending Wall‘, ‘Impromptu’ i ‘L’ermità’ compten amb les ajudes a la producció que convoca anualment l’Institut Valencià de Cultura dins de la categoria de curtmetratges.

El director de l’Institut Valencià de Cultura, Abel Guarinos, ha assenyalat que “és una bona notícia per al sector de l’audiovisual valencià que sis curtmetratges hagen sigut preseleccionats per als Goya i que la presència del curtmetratge valencià siga tan significativa en aquesta edició. L’Institut Valencià de Cultura se sent molt satisfet que tres dels curtmetratges compten amb les ajudes a la producció que convoquem anualment i que dues de les produccions figuren en el catàleg Curts 2017 de promoció del curtmetratge valencià”.

L’Acadèmia de Cinema ha seleccionat 35 curtmetratges per a competir en la trentena segona edició dels Premis Goya en les tres categories d’animació, documental i ficció. El percentatge de curtmetratges valencians preseleccionats en aquesta edició aconsegueix el 17% del total. En l’apartat d’animació el percentatge és fins i tot més alt i aconsegueix el 40%, ja que quatre dels deu curtmetratges preseleccionats són valencians.

Una comissió de la Junta Directiva de l’Acadèmia de Cinema ha seleccionat deu títols per animació, deu en l’apartat de documental i quinze en la categoria de ficció. Aquests curtmetratges podran ser votats en les pròximes setmanes per totes les autoritats acadèmiques per a decidir els que finalment optaran als premis Goya.

CatalanSpanish