3:38 am - Thursday, 6 August 2020

Qui es queda amb el gos quan hi ha una separació de parella?

- Publicidad -Reciplasa

Hem entrevistat a Juan Antonio Méndez, perit cinológic, per a obtindre informació detallada sobre la custòdia de gossos quan una parella se separa. Forma part de l'Associació de Perits Criminalistes d'Espanya.

SaguntaEscena
Borriana
GVAEconomia
- Publicidad -

El més llegit

L’Ajuntament publica una recopilació dels articles periodístics de Carles Salvador

Vicent Pitarch, Lluís Meseguer i Jaume Garcia arrepleguen l'obra del mestre de Benassal divulgada en quatre diaris castellonencs.

Les Juntes de Districte exerciran el control en l’execució dels pressupostos participatius

La Comissió Permanent de Participació Ciutadana i les Juntes seran informades contínuament del compliment de les obres.

Troben ceràmiques en el Torrelló del Boverot d’Almassora després de 16 anys

Trobades noves restes de ceràmica i ossos en el jaciment del Torrelló d'Almassora. Les excavacions permetran datar amb exactitud la construcció de la muralla que envolta l'assentament.

La llista dels morosos de la província de Castelló amb Hisenda

Aquesta es la llista de morosos publicada pel Ministeri d'Hisenda, hem triat només els que corresponen a la província de Castelló.
AVL

La figura del perit cinológico naix en 2017, avalada per ACPE (Associació de Perits Criminalistes Espanyols), per a atendre tots els litigis on un gos siga present (no gestionen casos amb una altra mena d’animals, quant a custòdia es refereix).


El que té la propietat de l’animal, amb xip i cartilla al seu nom, normalment es queda amb ell”, aclareix Juan Antonio Méndez, perit judicial cinológic. No obstant això, la polèmica sorgeix quan l‘altra persona és la que s’ha estat fent càrrec del gos, respecte a les seues necessitats alimentàries i veterinàries es refereix. És llavors, quan pot contactar amb un expert perquè elabore un informe favorable per a reclamar la custòdia de l’animal.

Per a redactar l’informe pericial, l’expert ha de comprovar el vincle que té el gos amb les dues persones. També pot incloure un informe veterinari. Després ja depén de la decisió d’un jutge que pot variar depenent de si hi ha xiquets en la llar.

És un procés molt laboriós (que pot tardar dos mesos pels tràmits burocràtics), i el jutge sol decantar-se el jutge sol decantar-se per la part que s’ocupa de l’animal, i si hi haguera xiquets atén el benestar dels mateixos i de la persona que els tinga en custòdia

juan antonio méndez, perit cinológic

Méndez explica que “cal estudiar cada cas detingudament, ja que el gos residisca en dues cases no és el millor per a ell”. Per aixó, la custòdia compartida no és una opció ideal.

Per exemple, si el gos ha estat vivint durant anys en un xalet, amb molt d’espai per a córrer i, en separar-se la parella, ha de viure amb el seu propietari o propietària, que resideix en un pis, suposaria un gran canvi per al cànid, que podria repercutir negativament en el seu comportament. Pel que si l’altra part continuara vivint en el xalet i reclamara la custòdia, el jutge podria fallar al seu favor, prevalent el benestar de l’animal sobre la titularitat.

“Recomanem que, davant una separació, els canvis per al gos siguen els mínims. És important que viva en un espai semblant i les circumstàncies diàries no canvien extremadament”, aconsella el perit.

Esta publicació està disponible en : Valencià

També te pot interessar

Últimes notícies

Sanitat detecta rebrots de coronavirus en Burjassot i Tavernes Blanques

Els dos rebrots sumen 9 positius, tant a Tavernes Blanques com a Burjassot el focus és d'origen social.

Detingut un jove a San Antonio de Benagéber per intentar matar son pare

Primer el jove suposadament va atropellar amb un vehicle al seu progenitor i amb posterioritat li va atacar amb una arma blanca.

El colectiu jove de Compromís per Vila-real insisteix que retiren les condecoracions al rei emèrit

Fa dos mesos, Compromís per Vila-real sol·licitava que Govern i Fiscalia prengueren cartes en l'assumpte i investigaren i auditaren les presumptes actuacions fraudulentes del monarca.

Confirmen el processament de Trenzano per falsedat documental: “No es van complir els controls”

Trenzano haurà de respondre per les ajudes atorgades a les dos empreses vinculades al germà del president de la Generalitat.

Dermatologia del General d’Alacant ja ha diagnosticat este any 25 casos de melanoma

Per a la millora del diagnòstic d'esta mena de càncer, l'Hospital d'Alacant va incorporar un microscopi confocal làser in vivo, eina d'última generació per a la detecció precoç del melanoma maligne.

Alló més llegit

Esta publicació està disponible en : Valencià