23.1 C
Valencia

Cultura destina 100.000 € a una convocatòria que seleccionarà continguts culturals en format digital

Compta amb una dotació de 100.000 euros per a triar un centenar de continguts culturals del camp de les arts visuals, que siguen susceptibles de ser mostrats digitalment.

- Publicitat -AVL

La Conselleria de Cultura impulsa una nova acció inclosa en el paquet de mesures ‘reaCtivem’ –per a fer front als efectes que provoca en el sector cultural la paralització d’activitat generada per la COVID-19– que contempla una dotació econòmica de 100.000 euros per a seleccionar continguts en format digital.

En este cas, explica este departament del govern valencià, es tracta de potenciar la visualització d’obres artístiques de creadores i creadors nascuts o residents en el territori valencià mitjançant la convocatòria de ‘#CMCVaCasa’, ‘Cultura online’, que ha preparat el Consorci de Museus.

Compta amb una dotació de 100.000 euros per a triar un centenar de continguts culturals del camp de les arts visuals, que siguen susceptibles de ser mostrats digitalment.

El resultat d’esta convocatòria permetrà difondre en les xarxes i les plataformes digitals de Cultura de la Generalitat i del Consorci de Museus l’activitat artística seleccionada per a posar-la al servei del públic i, alhora, contribuir a la generació de continguts de creació contemporània.

La secretària autonòmica de Cultura, Raquel Tamarit, destaca, a través d’un comunicat, que “cal donar solucions concretes a cada sector cultural afectat per la situació en la qual ens trobem i som molt conscients que els creadors i creadores ara mateix tenen molt poc marge de maniobra per a donar eixida a les obres que estan desenvolupant, per açò volem arribar al màxim nombre d’artistes i posar el nostre granit d’arena”.

Per la seua banda, el director del Consorci de Museus, José Luis Pérez Pont, ha manifestat que “la circumstància actual, provocada per la crisi sanitària, ens ha obligat el tancament d’espais culturals i al confinament general de la ciutadania, la qual cosa ha provocat no només la ralentització de l’activitat econòmica, sinó també la limitació en l’accés a la cultura”.

“Des de les institucions culturals, des del Consorci de Museus, estem reinventant-nos per a buscar noves ferramentes d’accés a la cultura en benefici de la ciutadania i, d’altra banda, estem impulsant noves vies de col·laboració i de suport al sector creatiu en la nostra Comunitat per a evitar la seua paralització”, ha postil·lat.

REMUNERACIÓ DE 1.000 EUROS

La remuneració per a cadascun dels continguts culturals seleccionats serà de 1.000 euros i se seleccionaran les obres atenent la qualitat i l’interés del projecte, el contingut innovador, la capacitat d’experimentació en llenguatges i la seua contribució a divulgar el panorama creatiu valencià.

Pérez Pont ha afegit que “la nova convocatòria ‘#CMCVaCasa’ pretén seleccionar a un ampli nombre de propostes que abasten, tant des de la teoria com des de la pràctica, a les diferents àrees en l’àmbit de les arts visuals”.

Poden optar a la convocatòria persones nascudes o residents a la Comunitat Valenciana, així com projectes de galeries de la Comunitat Valenciana, que desenvolupen el seu treball en el camp de les arts visuals en sentit ampli (teoria i pràctica).

Tenint en compte el compromís de vetlar pels criteris d’igualtat de gènere, la meitat dels continguts seleccionats correspondran a creacions realitzades per dones i l’altra meitat, per homes.

Els creadors i creadores que es vulguen presentar hauran d’accedir a la plataforma en línia de la qual disposa el Consorci de Museus per a convocatòries públiques.

Es donarà un termini de presentació de 10 dies naturals des de l’endemà a la seua publicació en el DOGV i un jurat, compost conforme als criteris que estableix el codi de bones pràctiques en la cultura valenciana, resoldrà la selecció d’entre els participants.

La plataforma en línia permet l’accés, la valoració i la votació dels membres del jurat, i es podrà realitzar una reunió per a la deliberació final a través de videoconferència.

El jurat estarà integrat per professionals de diferents camps de la creació contemporània, i presidit per la presidenta de la Comissió Científic-artística del Consorci de Museus, que garanteix la presència de representants de la societat civil, de persones expertes en la matèria i de la institució.

: Valencià

- Advertisement -
- Publicitat -GVA_CEICE

Segueix-nos

12,716FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -DiVal
- Publicitat -DipCas
- Publicitat -onda
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

La Fundació de l’Hospital Provincial de Castelló renova la seua imatge corporativa

La comissió permanent aprova les línies que perfilaran la nova política comunicativa de la institució per a reforçar el seu perfil com a centre de referència científic i biomèdic i millorar la divulgació social

Borriana viurà la vigília de la Mare de Déu de la Mercè d’una manera diferent

La visita a la casa dels Gegants i Cabuts i el concert del Cor Carnevale protagonitzen la festivitat

La Universitat Jaume I celebra l’acte d’obertura del curs acadèmic 2020-2021

El catedràtic de Filologia Catalana, Vicent Manuel Salvador, serà l'encarregat de pronunciar la lliçó inaugural

Alfafar aprovarà per ple el Pla d’Acció per l’Energia Sostenible i el Clima

L'aprovació del Pla d'Acció per al Clima i l'Energia Sostenible (PAUS) respon al compromís adquirit en adherir-se el consistori al Pacte d'Alcaldes.

Paterna aconsegueix un acord històric de fusió entre cinc clubs de futbol locals

La fusió es materialitzarà al llarg d'esta temporada per a ser efectiva en la de 2021-2022
- Advertisement -

: Valencià