L’Institut Valencià de Cultura presenta la seua producció ‘Cuzco’ al Teatre Arniches d’Alacant

Aquest text en castellà de Víctor Sánchez Rodríguez, guanyador del Premi Max al millor text revelació, està interpretat per Silvia Valero i Bruno Tamarit.

La producció de l’Institut Valencià de Cultura ‘Cuzco’ arriba al Teatre Arniches, després d’estrenar-se el passat 11 d’octubre al Teatre Rialto de València, on va romandre quatre setmanes amb gran èxit de públic.

El seu autor i director Víctor Sánchez Rodríguez va ser Premi Max l’any 2016 amb l’obra ‘Nosotros no nos mataremos con pistolas’ i nominat en la mateixa categoria l’any 2017 per ‘A España no la va a conocer ni la madre que la parió’. Estem, doncs, davant d’una de les veus més potents i originals de la nova dramatúrgia valenciana, com ha tornat a demostrar en ‘Cuzco’.

Els seus protagonistes, Silvia Valero i Bruno Tamarit, van ser guardonats amb els premis a la millor actriu i actor respectivament en els premis de l’Associació d’Actors Professionals Valencians, també per ‘Nosotros no nos mataremos con pistolas’.

En ‘Cuzco’ una parella viatja a aquesta ciutat peruana en un desesperat intent de salvar la seua relació. En el viatge coneixen una sèrie de personatges que afectaran els seus propòsits: una parella feliç d’espanyols amb què compartiran viatge des de Cuzco a Machu Picchu, una italiana preocupada només per trobar la seua felicitat, un vell peruà i el seu fill, exiliats a l’Argentina i immersos en una mena de viatge de redescobriment de la seua pàtria.

Com a rerefons, el passat inca i colonial, el terrorisme de Sendero Luminoso, la pobresa andina i el reflex d’una Espanya ferida de gravetat. Lluny d’unir l’arrasada parella, el viatge despertarà les veritables necessitats de cada un, la seua pròpia tragèdia privada i personal, els seus fantasmes. En definitiva, el viatge revelarà la impossibilitat de somiar un demà, el fracàs de l’última oportunitat.

CatalanSpanish