La CV tanca l’any amb 9 milions de turistes internacionals i una despesa turística de 8.700 milions d’euros

AVL

El secretari autonòmic de l’Agència Valenciana del Turisme, Francesc Colomer, ha destacat que les previsions que maneja el seu departament apunten al fet que la Comunitat Valenciana tancarà l’any amb 9 milions de turistes internacionals i una despesa turística de 8.700 milions d’euros.

Així mateix, ha avançat que les mateixes previsions indiquen que “els establiments hotelers tancaran l’exercici amb més de 28,8 milions de pernoctacions i l’oferta extrahotelera amb 20,3 milions”. En tots dos casos, “suposen xifres històriques mai registrades en la nostra destinació”, ha afegit Colomer.

En aquesta línia, el titular de Turisme ha volgut ressaltar que “la Comunitat Valenciana mostra en 2017 un sector turístic fort, amb indicadors per sobre de la mitjana espanyola”. Aquestes previsions es fonamenten en els resultats estadístics oficials publicats fins al moment, que mostren que fins a octubre, la Comunitat ha rebut 8 milions de turistes estrangers, un 15,9% més que en el mateix període de l’any anterior, i que aquests visitants van realitzar una despesa turística de 7.674 milions d’euros, el increment més gran entre les principals destinacions turístiques d’Espanya.

Es tracta d'”uns resultats el mèrit dels quals és exclusiu del sector, que ha sabut adaptar-se a la conjuntura actual, reactivant productes que desestacionalitzen i milloren el posicionament turístic de la nostra destinació”, ha afegit el titular de Turisme.

Augmenta la rendibilitat i la desestacionalització

A més, ha explicat que, segons les dades oficials que maneja l’Agència Valenciana del Turisme d’acord amb les fonts INE i Turespaña “fins a octubre la despesa mitjana diari per turista s’ha incrementat en més de 7 punts, un dels nostres grans reptes”. Així mateix, “segments lligats fora de temporada alta com és el turisme de negocis, acumulen un increment del 50,8% interanual”, ha agregat.

Pel que fa als mercats internacionals, el principal emissor, Regne Unit, registra una pujada del 15,3% fins a octubre, resultat que, per al secretari autonòmic, avala “la fidelitat del turisme britànic a la destinació Comunitat Valenciana, alié al Brexit”.

Un altre dels resultats de 2017 en el qual el president de l’AVT ha volgut posar l’accent és el creixement de la rendibilitat hotelera, que, durant els primers deu mesos de l’any, ha augmentat un 7,4%, basat tant en l’augment de la facturació (5,7%) com del grau d’ocupació per habitacions (2,8%).

Puja l’ocupació

D’altra banda, Colomer ha assenyalat que “aquesta positiva evolució del turisme a la Comunitat Valenciana s’ha traduït en un increment de l’ocupació, amb un creixement interanual del 5,5% en el nombre d’afiliats a la Seguretat Social en el sector turístic”.

Finalment, el secretari autonòmic ha incidit que el seu compromís serà millorar la rendibilitat del sector turístic de cara al 2018. “La temporada ha estat bona en termes quantitatius i el nostre objectiu de cara al pròxim any serà donar amb els comprats emissors i el segment de la demanda que estiga disposat a venir amb poder adquisitiu, elevant la despesa”, ha conclòs.

- Advertisement -
CatalanSpanish