Agricultura inverteix 3,2 milions per a recuperar les zones danyades per la DANA a Ontinyent, Moixent i Vallada

Les tasques de reconstrucció s'han centrat en séquies, guals i camins rurals.

La Conselleria d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica ha invertit 3,2 milions d’euros per a reparar i recuperar les infraestructures agràries danyades per la DANA en la zona d’Ontinyent, Moixent i Vallada.

La inversió permet que els agricultors i agricultores de les zones compreses entre els termes municipals d’Ontinyent, Moixent i Vallada, i també d’altres poblacions com Albaida, Bèlgida o Carrícola -tots ells radicats a la província de València- puguen recuperar, d’ací a poc temps i amb plena normalitat, les seues activitats de reg després dels greus danys provocats en les infraestructures agràries per la DANA que va assotar la Comunitat Valenciana el setembre de 2019.

Este episodi atmosfèric, que es tradueix en una successió de pluges torrencials, va causar importants desperfectes en l’agricultura valenciana que van tindre una incidència especialment negativa a la Vega Baixa i en determinades zones de València.

Els guals en els camins agrícoles sobre els rius Clariano -a Ontinyent-, i Canyoles -a Moixent i Vallada- van quedar completament destruïts per la violència del temporal, una circumstància que unida a altres desperfectes en cultius i infraestructures agràries deixava en una situació molt complicada als agricultors de la zona.

Les obres de reparació escomeses en estos paratges, es troben ja concloses en alguns casos i en molts altres estan a punt de finalitzar, de tal manera que els agricultors i agricultores podran exercir les tasques de reg i recuperar la normalitat de la seua activitat professional.

El director general d’Agricultura, Ramaderia i Pesca, Roger Llanes, ha destacat, durant la visita que ha realitzat a la zona per a supervisar l’evolució de les obres, “l’ingent treball que s’ha dut a terme, perquè el grau de destrucció ocasionat per la DANA va ser certament devastador i ha calgut reconstruir séquies, camins rurals i guals, encara que l’important és que els agricultors ja poden regar, o podran fer-ho, d’ací a poc temps i salvar les seues collites”.

A més de les obres de reparació en esta àrea, la Conselleria d’Agricultura està fent treballs, que avancen a bon ritme, per a recuperar els nuclis agrícoles afectats per la DANA a la Vega Baixa.

ValenciàEspañol