domingo, 16 junio 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

Més dansades i pirotècnia en el programa d’actes en honor de la Mare de Déu

L’augment de les dansades en honor de la Mare de Déu per a facilitar una participació major serà la gran novetat del programa d’actes commemoratius per a este cap de setmana presentat per l’Ajuntament de València a través de la Regidoria de Cultura Festiva. Vora 440 parelles hi participaran.

L’increment de dansades implementat per l’Ajuntament va ser acordat prèviament pels grups de danses amb l’objectiu de racionalitzar el nombre de participants i que els grups puguen ballar en millors condicions que les que hi havia fins ara. Això permetrà que la Dansà de la Mare de Déu, que enguany fa 42 anys, aculla vora 180 parelles d’integrants de comissions falleres i altars de Sant Vicent durant la primera jornada, demà divendres a les 23 hores; dissabte, a les 12 del migdia, serà el torn de la Dansà Infantil, mentre que de vesprada, a les 18 hores, la dansà dels grups de pobles reunirà també més d’un centenar de parelles; a la nit, després del concert de la Banda Municipal de València i del castell, serà el torn per a la dansà dels grups de la ciutat de València, amb unes 155 parelles inscrites.

La presència de la pirotècnia també és clau en el programa d’actes commemoratius d’este cap de setmana, amb un castell que la Pirotècnia Zarzoso d’Altura dispararà la mitjanit de dissabte a diumenge i amb la mascletà que diumenge, a les 14 hores, dispararà la Pirotècnia Aitana de Bèlgida.

Pere Fuset ha anunciat, a més, que este divendres quedarà instal·lat el tradicional tapís commemoratiu per a unes celebracions que comptaran diumenge amb el tradicional trasllat i la processó de la vesprada. Enguany, el veïnat que vulga podrà traure les seues cadires als carrers de la Bosseria, Avellanes i Cavallers, gràcies a l’acord a què han arribat la Regidoria i l’empresa concessionària del servici de cadires.

Últimas noticias

Contenido relacionado