El Ministeri reparteix 4 milions a València pels danys ocasionats per la Borrasca Glòria

El Ministeri per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic ha acordat una resolució per la qual es declaren obres d'emergència per a reparar els danys causats per Gloria.

117
Platges destrossades per la borrasca Gloria
Destrosses al Perelló. Fotografia: Mark Llorens.


El Ministeri per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic ha acordat una resolució per la qual es declaren d’emergència les obres per a reparar els danys ocasionats per la borrasca que va tindre lloc entre els dies 19 i 24 de gener de 2020 i l’especial intensitat del qual, amb vents forts i elevades precipitacions, va provocar inundacions severes i diversos danys en la costa en general i, en particular, en diversos punts del Domini Públic Marítim-Terrestre en els quals es fa requerisc intervindre sense demora.

La reparació d’aquests danys ha sigut valorada en 19,5 milions d’euros, dels quals 4,4 milions es destinaran a Illes Balears, 5,75 milions a Catalunya i 8,1 milions a la Comunitat Valenciana.

Danys ocasionats per la borrasca Glòria a València

Els principals danys s’han produït a les platges i sistemes amb dunes dels municipis de Sagunt, Puçol, El Puig, La Pobla de Farnals, Massamagrell, Alboraia, València, Sueca, Cullera, Tavernes, Xeraco, Gandia, Daimús, Guardamar, Miramar, Piles i Oliva. Les destroses han consistit en la pèrdua d’arena i grava a les platges i dunes, a més de l’acumulació d’enderrocs i brutícia.

S’han observat igualment danys en infraestructures les següents platges del Dossel i el Brosquil, en el t.m. de Cullera i en el passeig marítim de Bellreguard.

La valoració de les obres de reparació necessàries ascendeix a 4.000.000 euros.