‘Darremur Orgànic’ d’Almassora elegida per a la setmana verda europea

La 'Green week', del 21 al 25 de maig, és la cita mediambiental més rellevant d'Europa.

La Unió Europea ha triat la proposta mediambiental Darremur Orgànic d’Almassora com a programació de la setmana verda europea. La ‘Green week‘ es desenvoluparà del 21 al 25 de maig, coincidint amb les festes patronals de Santa Quitèria. Per aquest motiu, el departament municipal de Medi ambient, a càrrec de María José Tormo, ultima ja els tallers oberts a famílies que desenvoluparà en aquest espai.

La setmana verda europea és la cita mediambiental més important d’Europa i enguany porta per lema “Ciutats verdes per a un futur més ecològic” sota el qual pretén mostrar la transició cap a l’economia verda. Darremur Orgànic subscriu la proposta de la Unió Europea, que enguany apunta cap a aqueix gran nombre d’europeus que viu en zones urbanes, fet que té conseqüències sobre la gestió de recursos naturals, mobilitat urbana, energia i gestió de residus i que obliga a apostar per vies de sostenibilitat ecològica.
En aquest sentit, tal com indica la web de la Unió Europea, Darremur Orgànic és un espai urbà creat per a impartir activitats ecològiques educatives i d’oci obertes a famílies per a fomentar desenvolupament sostenible. Durant la setmana de les festes locals, indica aquest fòrum, l’espai obrirà diversos dies per a oferir propostes d’actuació mediambiental. Els interessats a participar en aquests tallers poden inscriure’s en el correu electrònic [email protected].
“Ens vam sumar així a projectes de gran rellevància com el Fòrum europeu sobre boscos urbans que desenvoluparà Finlàndia o la fabricació de forns solars urbans proposada per Toulouse”, ha declarat la regidora de Medi Ambient, María José Tormo, després de conéixer la resolució de la Unió Europea.

L’espai Darremur Orgànic ha suposat la conversió d’un solar abandonat a l’esquena del col·legi Cardenal Cisneros en un centre de pràctiques sostenibles per als més xicotets. Inaugurat el mes passat, aquest recinte programa tallers setmanals amb monitors que ensenyen als 2.400 escolars d’Infantil i Primària d’Almassora a relacionar-se amb la naturalesa.

Després de la festa de la primavera i l’activitat ‘Apicultors per un dia’, Darremur Orgànic tornarà a obrir les seues portes aquest dissabte amb ‘Científics en sabatilles’ i continuarà la setmana vinent amb ‘Tinc un regal per a tu’, en el qual els participants aprendran treballs manuals i artesania amb elements naturals. La programació seguirà al maig amb tallers infantils de disseny i construcció arquitectònica amb cartó, fusta i plantes naturals. El recinte culminarà el curs amb la setmana verda.

ValenciàEspañol