El exsubdelegat del Govern David Barelles, investigat en la trama de factures

El Jutjat d'Instrucció número 1 de Castelló ha citat a declarar en qualitat d'investigat a un altre exsubdelegat del Govern en aquesta província, David Barelles (PP), en el marc de la causa oberta en 2017 per una suposada trama de factures falses en aqueixa administració.

El Jutjat d’Instrucció número 1 de Castelló ha citat a declarar en qualitat d’investigat a un altre exsubdelegat del Govern en aquesta província, David Barelles (PP), en el marc de la causa oberta en 2017 per una suposada trama de factures falses en aqueixa administració.

El magistrat li atribueix inicialment la comissió de delictes de falsedat documental i malversació de cabals públics, segons han informat fonts del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana.

En una provisió notificada a les parts, el titular del jutjat ha fixat la compareixença del nou investigat el pròxim 2 de maig a les 10.00 hores. Igualment, ha posposat fins al 25 d’abril, a les 10.00 hores, la declaració de l’altre exsubdelegado investigat en aquestes diligències, Antonio Lorenzo (PSOE), que estava prevista al principi per a l’11 d’abril.

Per part seua, la compareixença del principal investigat en la causa, un funcionari que exercia com habilitat de la Subdelegació, que va ser suspesa la setmana passada, ha sigut assenyalada per al pròxim 22 de març a les 10.00 hores.

En la mateixa provisió, el jutge reclama a la Subdelegació del Govern a Castelló que aportació en el termini de cinc dies copies de les agendes de tots dos exsubdelegats i de les factures per menjars en les quals va intervindre Barelles en virtut del seu càrrec, juntament amb les diligències de conformitat que ell mateix va subscriure a tals efectes.

L’instructor va emetre ahir també un acte pel qual imposa una fiança de 3.000 euros al Partit Popular com a requisit per a permetre-li exercir l’acusació popular en aquest procediment.

El magistrat entén que aquesta quantitat és “adequada i proporcional a les circumstàncies d’aquesta causa”.

CatalanSpanish