David García: “no tinc por a una moció de censura, anem a treballar sense pensar en aquest escenari”

David allarga la mà al PSOE, “espere que tard o d'hora vulguen entrar en el govern i podem tornar a iniciar aquesta unitat en progrés que va funcionar fa quatre anys i que la població ens ha demanat per activa i per passiva que reeditem”

David García als seus 28 anys torna a convertir-se en alcalde de Nules, després de guanyar les eleccions municipals amb el seu partit Centrats a Nules (CeN), però què se sent en governar de nou el municipi sent tan jove?, “em sent més madur, que quan ho vaig ser amb 24, molt content, entusiasmat per tornar a portar les regnes del poble que m’ha vist nàixer, créixer i en el qual vols fer la teua vida, la veritat és que és el més bonic que hi ha”.

Per a David és molt important haver arribat a l’alcaldia perquè és des d’on “tens l’oportunitat de fer gestió, i que els somnis i propostes per a Nules es convertisquen en una realitat per a aconseguir millorar el municipi, per la qual cosa estic molt content i amb un gran sentit de la responsabilitat”.

Aquesta és la segona legislatura de García com a alcalde, però considera que és més fàcil que l’anterior?, “és més fàcil mentre un té l’experiència dels primers quatre anys, on s’han comés errors i és molt important saber-los detectar perquè no es repetisquen”.

Segons el president de CeN és una experiència diferent, ja que fa quatre anys “jo estava sol en el meu grup municipal, per així de dir-ho, encara que amb un govern de majoria, i hui no estic només amb el meu grup municipal, però no tinc majoria”.

A més, té molt clar que “jo estic molt content perquè ara compte amb un equip que he pogut triar, que està molt preparat i amb moltes ganes de poder començar a treballar per Nules, anteriorment jugàvem amb les cartes que teníem”.

El novembre de 2018, a poc més de sis mesos per a les eleccions municipals, David García i César Estanyol, presentaven el nou partit CeN, com una plataforma política per a les necessitats de Nules i l’objectiu de les quals era “evidentment guanyar les eleccions per a poder optar a continuar transformant la localitat”. “Evidentment era arriscat, però plantegem una estratègia que ha eixit bé i hem aconseguit convéncer a una gran part important de la població i per descomptat, el més important, ser la força més votada”.

En finalitzar les eleccions municipals, CeN i PSOE, van començar a negociar per a formar un govern de coalició, però al final es va frustrar i no va arribar a bon port “la veritat és que estàvem d’acord en les propostes programàtiques, de millora de govern, en l’única cosa que no coincidiem va ser en el tema de l’alcaldia, on en CeN enteníem que no era negociable, per una cosa molt senzilla, ja vam guanyar les eleccions i teníem l’obligació d’aspirar a l’alcaldia i conformar govern”.

A més, afig l’alcalde, “entenem que puga ser legítim que el PSOE vulga també optar a l’alcaldia, com qualsevol altre partit polític, perquè tots els que es presenten a les eleccions, en teoria, és per a guanyar les eleccions i assumir l’alcaldia”.

El problema és que se’ls va anar de les mans, ja que van començar a llançar-se acusacions en Facebook des dels perfils de David García Adrián Sorribes, sobre aquest tema García explica que “jo tinc i he tingut una relació personal amb Adrián, quatre anys com a companys, en els quals entraven els com a nous, vam fer un molt bon equip i la relació política va passar a ser personal. Jo estic convençut que això no afectarà la relació personal, jo sempre intente en tots els àmbits i amb totes les persones separar el polític del personal”.

Després de tot el que ens ha explicat anteriorment sobre l’encreuament d’acusacions en Facebook, el president de CeN és contundent “no ha sigut el millor lloc, jo crec que ens vam equivocar i per part nostra vam tancar amb clau, ja que vam veure que el tema anava a seguir, parerem i vam dir que no anàvem a entrar perquè acabaríem perdent els dos”, A més, “entenem que no és bo per al municipi que es cree una crispació entre gent que hem estat treballant junts”.

La diferència de regidors entre l’equip de govern i el PSPV-PSOE al costat del PP és mínima, fet que poguera implicar una moció de censura per a l’actual alcalde, David García, “un juga amb això, perquè està dins de la democràcia, si la fan i guanyen doncs caldrà respectar-la”.

García explica que “treballarem sense pensar en aquest escenari, perquè al final no podem estar sempre pensant en aquesta possibilitat. Nosaltres hem de treballar per Nules, el millor que puguam i buscant acords d’estabilitat amb tots, per això abans de cada ple exposarem els punts importants que volem consensuar amb l’oposició i aquesta serà la nostra dinàmica durant la legislatura”, és a dir “intentarem arribar a consensos els més amplis possibles, per aconseguir evidentment una majoria suficient”. “El que és clar és que una moció de censura no depén de nosaltres”.

Per a finalitzar aquest tema, García és contundent “el bou no em fa por, crec que la gent que som de centre, tenim en el nostre gen polític el consens, la concòrdia, el diàleg i ara és un bon moment per a fer-lo valdre”.

Parlant de diàleg i consens, havia d’eixir a relluir, com no podia ser d’una altra manera la figura d’Adolfo Suárez, “va ser el meu mestre polític, crec que va demostrar en el seu moment bastant mà esquerra i crec que els centristes hem de seguir el seu exemple i aplicar-lo en el dia a dia”.

Després de quatre anys de govern en la legislatura anterior amb diferents partits, al final només s’ha pogut repetir el pacte amb Més Nules, però ha sigut complicat?, “ha sigut molt fàcil, no hi ha hagut cap punt de confrontació, ja que des del primer moment que ens asseiem a parlar nosaltres vam proposar una sèrie de qüestions, a més de diverses alternatives i Més Nules va triar la que va trobar més còmoda per a la seua militància”.

García vol agrair “enormement, primer el seu treball durant els últims quatre anys, que han sigut molt importants per a Nules, especialment a la lleialtat de Rosa, Jaume i Pedro, perquè han tornat a demostrar que volen al poble per damunt de tot”. A més, “Rosa ha triat les regidories que millor pot gestionar, pel seu perfil personal, professional, a més sé que serà un pes fort dins del govern municipal”.

David dóna la mà al PSOE, “espere que tard o d’hora vulguen entrar en el govern i podem tornar a iniciar aquesta unitat en progrés que va funcionar fa quatre anys i que la població ens ha demanat per activa i per passiva que reeditem”.

L’equip de govern de Nules compta actualment amb set regidors, cadascun d’ells ha de gestionar de mitjana deu regidories, serà això un problema? “l’important no són els regidors, sinó l’equip i aquest està preparat per a aquestes responsabilitats i més si és necessari, aquesta és la part fonamental”. “I el més important de tot, és la gent que hi ha darrere de nosaltres, un grup de funcionaris importants i amb ganes d’ajudar, a més de molta més gent, no solament del partit, sinó també de la ciutadania, que s’involucrarà a ajudar-nos al 100% a gestionar les regidories”.

CeN té un programa molt ampli, amb més de 200 projectes, quin és el principal per a l’alcalde?, “el que m’agradaria que isquera sense una majoria estable és molt complicat dur a terme, ja que pot significar un punt d’inflexió, aquest és el d’aconseguir un recinte de festivals, amb permisos suficients per a acollir festivals internacionals de música”. “Això suposaria posar a Nules en el mapa, deixar de ser un municipi del qual sempre s’ha dit que tenim una platja, que és de les pitjors del municipi, pel càstig del tema del port de Borriana”.

A més del gran macroprojecte citat anteriorment, “m’agradaria que Costes fera espigons a la platja, que el Ministeri execute les obres del barranc del Torrent, també i que ja depén de nosaltres, l’ampliació de la piscina, del Casal Jove, és a dir, mesures per a aconseguir un poble dinàmic, actiu i on nosaltres continuem aplicant polítiques de participació, com hem fet en els últims quatre anys”.

Per al primer ple ordinari que se celebrarà al juliol, l’equip de García té cinc punts preparats per a elevar, entres els quals hi ha dos relatius al Pla Edificant de la Conselleria, “volem aprovar la gestió de competències per al Col·legi Públic Cervantes, i també la sol·licitud per a l’institut i l’Escola d’EPA d’adults de la localitat, també la proposta de revisió a la baixa del contracte de neteja viària i recollida de fems de FOBESA (hi ha hagut un litigi judicial, que al final ha donat la raó a l’Ajuntament)”.

Així mateix, “sol·licitarem al Ministeri que adeqüe la caserna de la Guàrdia Civil, que està en una situació prou lamentable, sol·licitar la cessió del camp de futbol a la Generalitat perquè siga municipal”.

La finalitat per a l’alcalde de Nules, “no és anar complint tan sols el nostre programa, també proposades d’altres partits que hem fet nostres perquè ens semblaven interessants, com les regidories de Benestar Animal del PSOE, pel qual hem nomenat un regidor delegat d’aquesta àrea, a més volem implantar la taquilla electrònica del PP”. “Jo sempre dic que tothom que es presenta a unes eleccions, ho fa amb il·lusió i les ganes de fer coses per al municipi, per això cal saber sumar propostes dels altres partits”.

Nules ha aconseguit la seua primera bandera blava, concretament a la platja de Les Marines, què suposa aquest fet per al municipi?, per a l’alcalde hi ha coses més importants, ja que “Nules té una bandera blava, però seguim sense hotel, serveis suficients per a oferir als visitants, per la qual cosa la bandera està bé, però hi ha coses més prioritàries, com corregir deficiències i que tinguem una platja on els veïns estiguen les més còmodes i els més feliços possible”.

David García explica que els veïns pel carrer “després de les eleccions ens demandaven que ens entenguérem, que fórem capaces d’arribar a acords per a la governabilitat del municipi”.

L’estiu passat Nules va ser un dels municipis més castigats pels mosquits, enguany des de l’ajuntament “hem hagut d’ampliar el contracte amb l’empresa i no hem deixat de fer actuacions preventives, sembla que enguany la problemàtica és menor, però evidentment no és qüestió de diners, ja que han d’existir labors de coordinació perquè si el municipi del costat no el fa bé, els mosquits no entenen de fronteres i passaran per molt que tu faces”.

Un altre dels grans problemes que ha tingut el municipi en la legislatura anterior era l’aparcament, “s’ha fet un treball molt important, primer amb el pàrquing subterrani que ha donat solució per a la zona centre, tant a residents, com a comerciants i visitants, a més el Ministeri de Foment ha obert un pàrquing per a usuaris de Renfe per part d’Adif, la qual cosa ha solucionat la problemàtica de l’estació, ja que Nules és una estació quasi de tota la comarca”.

Després l’ajuntament també va habilitar el pàrquing de camions, “que ha sigut un èxit absolut, ja que està quasi sempre ple i no dona sol servei als camioners del municipi, sinó als de tota la comarca”.

Per a finalitzar amb aquest tema, “dins del municipi vam fer estudis en les zones en les quals faltaven places d’aparcament, es va parlar amb els propietaris perquè ens cediren solars a canvi de no pagar IBI i que nosaltres ens encarregàrem del manteniment i s’han habilitat places d’aparcament, és a dir, hi ha diverses zones en les quals estem treballant per a ampliar places d’aparcament perquè ens agrada o no cada vegada hi ha més vehicles”.

David García, alcalde de Nules ha volgut finalitzar dirigint unes paraules als veïns del municipi “l’ajuntament és de tots els ciutadans i una vegada un jura el càrrec, ja no hi ha ciutadans que et voten o no, sinó que tots tenen el mateix dret i cal escoltar-los a tots per igual”. “Les portes del meu despatx estan obertes per a qualsevol ciutadà que vinga quan ho considere per a traslladar les seues problemàtiques, inquietuds, propostes, aquesta ha sigut la bandera i el continuarà sent amb l’escolta activa per a entre tots junts, anar millorant el municipi”.

ValenciàEspañol