David Portalés serà el mantenidor de les festes d’Almassora

  • Ocupa l’Oficina Comercial del Ministeri d’Economia a Alemanya des de 2012

L’Ajuntament d’Almassora ha triat a David Portalés Mañanós com mantenidor de les festes. Llicenciat en Història de l’Art i expert en comerç exterior, en l’actualitat com a analista de mercat de l’Oficina Econòmica i Comercial del Ministeri d’Economia en Düsseldorf (Alemanya), David Portalés és oncle de la reina, María Portalés Montañana, que ha confiat en ell per a acompanyar-la en aquest cicle festiu. Per aquest motiu, multiplicarà els seus viatges a Espanya des d’Alemanya durant la setmana gran.

Portalés va estudiar Història de l’Art en la Universitat de València amb premi extraordinari de llicenciatura. En 1999 va lliurar la tesina sobre “El patrimoni cultural com a factor de desenvolupament socioeconòmic en el medi rural”. Durant els seus estudis universitaris i de postgrau va ser un dels primers Erasmus enviats a Alemanya per la Universitat de València. Va estudiar dos anys en la Universitat de Heidelberg i un tercer a Perugia (Itàlia).

Va cursar el Màster en institucions i polítiques comunitàries de la Universitat de València i un any després l’Institut Espanyol de Comerç Exterior ICEX li va becar durant 15 mesos en l’Oficina Econòmica i Comercial d’Espanya a Alemanya amb l’objectiu de formar-se en comerç exterior. Des de 2002 a l’actualitat desenvolupa la seua activitat professional en el sector, amb una clara vocació d’ajuda a l’empresa espanyola. És expert en relacions institucionals, barreres comercials, promoció exterior i anàlisi de mercats. Disposa d’un nivell alt parlat i escrit en alemany, anglés i italià apte per a la negociació internacional.

Al llarg de la seua carrera ha realitzat activitats de promoció i imatge en 27 països. Entre elles: l’organització d’una exposició sobre mobiliari espanyol en el Centre Pompidou de París, la coordinació d’una exposició en el pavelló espanyol de l’Expo Shanghái 2010, una mostra en la seu del New York Times de Nova York, un seminari en l’ambaixada d’Espanya a Tòquio o en 2007 la primera acció de promoció d’un sector espanyol a Kazakhstan.

De 2002 fins a mitjan 2007 és responsable de relacions internacionals en FAMO, la patronal espanyola de fabricants de mobiliari d’oficina amb seu a Madrid. Entre 2007 i 2011 torna a la seua terra com a responsable de comerç i promoció exterior d’Ascer, la patronal ceràmica espanyola. Durant la seua estada en Ascer va ser membre del consell d’administració de la fira Coverings i del Comité de Promoció Exterior de la CEOE.

Des de 2012 a l’actualitat treballa per al Ministeri d’Economia, sent l’analista de mercat de l’Oficina Econòmica i Comercial d’Espanya en Düsseldorf. De les quasi 100 oficines amb les quals explica l’Estat en l’exterior, la de Düsseldorf es troba entre les tres més grans.

A títol personal, David Portalés és aficionat al Camí de Santiago i de forma ininterrompuda des de 1999 dedica una part de les seues vacances a l’acolliment a pelegrins en l’Hospital de Sant Nicolás de Puente Fitero a Burgos.