‘De l’horta al plat’, un homenatge a l’agricultura i gastronomia valencianes

Este llibre, escrit per Vicent Vercher, mostra en el seu interior productes conreats en l'horta valenciana

De l’horta al plat

De l’horta al plat. Plantar, créixer, menjar’. Així es titula el llibre creat per l’escriptor Vicent Vercher Castelló, el qual naix de la necessitat de mostrar què es conrea en l’horta valenciana. L’alcalde de València, Joan Ribó; la regidora de Patrimoni i Recursos Culturals, Gloria Tello, i la cuinera Begoña Rodrigo han presentat este matí este homenatge a la cultura gastronòmica de València fet paper.

Per a crear este llibre he unit l’avantguarda de l’actual gastronomía valenciana amb la tradició que representa tindre una de les hortes més riques d’Europa i potser del món”. Així explica Vicent Vercher com es va originar ‘De l’horta al plat’, un manual que ha comptat amb la participació i el treball de 18 persones. A l’interior d’este exemplar, es troben 20 productes conreats en l’horta i de cadascun s’expliquen les seues característiques i les seues propietats nutritives. A més, també compta amb receptes elaborades per cuiners i cuineres de prestigi que cada dia realitzen el seu treball en els restaurants més representatius de València. “El lector tindrà en la seua mà un manual de gastronomia, botànica, curiositat i cultura”, ha assenyalat Vercher.

Per la seua banda, Joan Ribó ha indicat que “cal gaudir i estimar els productes valencians perquè tenim una de les cuines més saludables i equilibrades del món” i ha puntualitzat que este llibre “és una invitació a endinsar-se en un món meravellós que és real“. Mentrestant, Gloria Tello ha destacat que des de l’Ajuntament defensen que “la gastronomia també és cultura”, per la qual cosa este manual “àmplia el nostre concepte d’allò que s’ha de considerar cultura”.

Vicent Vercher ha volgut fer un esment especial als cuiners i cuineres que han participat en el llibre a través de les seues receptes. Begoña Rodrigo, una de les xef més prestigioses de València, ha mostrat el seu agraïment i el seu interès per que existisquen més edicions de llibres com este. “Espere que ajudem així a fer més autèntica nostra Comunitat, que encara que ja ho és, cal seguir promocionant-la”, ha assenyalat la cuinera.

 

 

Publicitat