06:11 - miércoles, 29 noviembre 2023

Información y noticias de la provincia de Valencia

Decapiten la imatge de la Mare de Déu del Remei de la Covalta d’Albaida

Uns excursionistes han portat aquest dimarts a l’Ajuntament d’Albaida el cap de la imatge de la Mare de Déu del Remei que hi ha a la Covalta, i que s’havien trobat durant l’excursió que estaven realitzant. La imatge que hi ha en aquesta cova, on es fa una romeria el mes de maig, és una rèplica més menuda de l’original que es conserva a l’església parroquial.

La imatge, segons va precisar ahir l’alcalde, Josep Antoni Albert, és de marbre i data de principis dels anys 90. Una primera inspecció ocular al capdavant permetia aventurar, segons Albert, que la peça ha sigut danyada amb una pedra o una barra de ferro. Albert va assegurar ahir que la primera actuació serà posar els fets en coneixement de la Guàrdia Civil i que es procedisca a obrir una recerca. I tot seguit, «començar a pensar ja mateix en la restitució de la imatge. No sabem com ni quina manera va especificar l’alcalde però el que és clar és que anem a fer-ho el més ràpid possible» amb la finalitat que per al mes de maig, el romiatge se celebre amb la imatge totalment restituïda.

El primer edil desconeixia ahir si la manera en què s’ha danyat la imatge o les condicions del material permeten una senzilla unió del cap al tronc o «si la intervenció és més complexa». Albert va afegir que tenia previst contactar immediatament amb el rector de la localitat perquè «entre tots» s’estudie la manera més ràpida i efectiva de reposar la imatge de la patrona «en un espai tan emblemàtic i de cara a una data tan emotiva i esperada com el romiatge», va insistir.

ots els anys, durant un diumenge del mes de maig, la ciutat d’Albaida celebra la romeria a la Covalta, per tal d’honrar a la imatge de la Mare de Déu del Remei que es troba en la Cova, com beneint des d’allí dalt tota la Vall d’Albaida. Esta imatge és una replica de la Mare de Déu del Remei, en xicoteta grandària. Esta festivitat de la Romeria a la Covalta està organitzada per la parròquia de l’Assumpció, a través de les Cambreres de la Mare de Déu del Remei, i per la Comissió de Festes “Mare de Déu del Remei”. Una vegada ja s’ha arribat a la Cova, amb una senzilla oració es lloa la Mare de Déu, per a posteriorment prendre forces bevent la fresquíssima aigua de la Font de la Covalta, per a després baixar novament a la Casa “El Clau”, on se celebra una Santa missa. Després de tot es realitza una paella per a tots els de la Romeria.

Últimas noticias

Contenido relacionado