16.2 C
Valencia

Puerta: “La decisió d’eliminar els convenis singulars amb els municipis ha beneficiat els pobles més xicotets”

La vicepresidenta de la institució defensa a Vallibona que la localitat dels Ports rep enguany més diners amb el nou sistema de subvencions.

- Publicitat -AVL

La vicepresidenta de la Diputació de Castelló, Patricia Puerta, ha valorat des de Vallibona les novetats que des de l’equip de govern de José Martí s’han introduït este any 2020 per a millorar el sistema de finançament dels serveis socials municipals. Puerta, que s’ha reunit amb representants de l’ajuntament vallibonenc, ha defensat que “amb la decisió d’eliminar part dels convenis singulars amb els municipis i de destinar estos recursos a engruixar el pressupost destinat a subvencions locals hem aconseguit beneficiar els pobles més menudets, ja que ara compten amb més diners que quan subscrivien els anteriors acords de col·laboració amb la Diputació”.

Precisament, esta localitat dels Ports ha estat una de les beneficiades d’este canvi de criteri, ja que, segons ha confirmat la també titular de Benestar Social “enguany rebrà 1.000 euros més en comparació a l’últim conveni signat amb l’anterior corporació”. A més a més, “sumaran nous serveis d’atenció i formació per a gent major”. En este sentit, Puerta ha recriminat les crítiques que des del Partit Popular es van abocar contra la nostra àrea “al·ludint que abandonàvem els pobles al no renovar els acords amb els consistoris”. “Una vegada més hem demostrat que no és així, que s’agarren a la política de la crispació per a caldejar l’ambient sense importar-los el mal que fan a la societat. Està clar que s’ha millorat considerablement la relació amb els pobles, perquè, al no estar lligats a un conveni tancat, ara poden presentar més projectes a subvencions, podent així optar a més diners i sempre en criteris d’igualtat”.

LES MILLORES, EN TRANSPORT

- Advertisement -

Amb l’augment dels recursos provinents per part de la Diputació Provincial, Vallibona té previst millorar la connexió en transport públic amb la capital comarcal, Morella, per tal de facilitar al veïnat que puga realitzar gestions amb l’administració, anar a comprar o passar consulta en el centre d’atenció primària. Des de l’Ajuntament, l’equip de regidors ha transmés a la vicepresidenta “la seua satisfacció per la bona sintonia que existeix entre ambdues institucions” i que ha acabat traduint-se en una millora considerable dels serveis que es presten en aquesta xicoteta localitats del nord provincial. “El nostre municipi es troba aïllat geogràficament, pel que tota millora del transport amb localitats de referència, com és el cas de Morella, és molt satisfactori i important per a poder garantir que totes i tots els veïns de Vallibona reben els seus serveis bàsics”.

Junt amb la millora del transport públic amb Morella i el manteniment del taxi rural, la localitat sumarà esta tardor gràcies a la Diputació de Castelló més propostes relacionades amb l’envelliment actiu i la prevenció i salut. És el cas d’un nou taller d’informàtica per a gent major, essencial per a eliminar la bretxa digital, i d’un nou servei de podologia i fisioteràpia.

: Valencià

- Advertisement -
- Publicitat -9octubreGVA DiVal

Segueix-nos

12,997FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -Tomatadepenjar GVAIndustria
- Publicitat -Castelló_Alternatives
- Publicitat -Borriana_SantBlai
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

Simó i Marco, enfrontats per l’IBI de PortCastelló

L'actual president de l'autoritat portuària i portaveu de l'equip de govern a l'ajuntament de Castelló fins fa dos mesos, considera que este l'augment que ha anunciat el consistori "tindrà repercussions negatives".

La Generalitat continuarà endavant amb el toc de queda malgrat la negativa del Consell Interterritorial

Puig assegura que “és necessari fer un pas més” tra augmentar els ingressos un 97% i els contagis un 45% en les últimes setmanes.

El Govern i les comunitats ajornen l’aprovació del toc de queda

Totes les comunitats, excepte Madrid i Euskadi, donen suport a les noves restriccions contra la pandèmia.

Castelló preveu aprovar subvencions per més de 211.000 euros als col·lectius de festes

Dilluns que ve se celebrarà un Consell Rector per a donar llum verda a les ajudes a gaiates, colles, Festes de Carrer i ens vinculats

Borriana obri el primer circuit de cal·listènia al parc de Novenes de Calatrava

• Amb un pressupost de més de 26.000 euros, els mòduls de cal·listènia se situen en una superfície habilitada d'aproximadament 25m x 15m i estaran acabats la setmana que ve
- Advertisement -

: Valencià