Castelló rebrà 4,1 milions per a obres d’emergència de reparació de ‘Gloria’

Almenara, La Llosa, Xilxes, Moncofa, Nules, Almassora, Castelló de la Plana, Benicàssim, Orpesa, Cabanes, Torreblanca, Alcalá de Xivert, Peníscola, Borriana, Benicarló i Vinaròs seran alguns dels municipis on es considera esta urgència.

El Ministeri per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic ha acordat una resolució per la qual es declaren d’emergència les obres per a reparar els danys en la costa causats per la borrasca Gloria, esdevinguda entre els dies 19 i 24 de gener de 2020 i l’especial intensitat del qual, amb vents forts i elevades precipitacions, va provocar inundacions severes i diversos danys en la costa en general i, en particular, en diversos punts del Domini Públic Marítim-Terrestre en els quals es fa requerisc intervindre sense demora.
La reparació d’aquests danys ha sigut valorada en 19,5 milions d’euros, dels quals 4,4 milions es destinaran a Illes Balears, 5,75 milions a Catalunya i més de 8,1 milions a la Comunitat Valenciana.

A la província de Castelló, La inversió prevista ascendeix a 4.100.000 euros. Els principals danys detectats consisteixen en pèrdues de material de diverses platges i sistemes dunars dels municipis d’Almenara, La Llosa, Xilxes, Moncofa, Nules, Almassora, Castelló de la Plana, Benicàssim, Orpesa, Cabanes, Torreblanca, Alcalá de Xivert i Peñiscola.

Igualment s’han produït danys en els passejos marítims i accessos a les platges de Benicàssim, Alcalá de Xivert i Vinaròs, així com en les esculleres i estructures de protecció de Moncofa, Nules, Borriana, Benicarló i Vinaròs.