13 C
Valencia

El Consell aprovarà un decret per pagar les costes judicials dels afectats d’Ardystil

El President acompanyat per l’alcalde, Toni Francés, s’ha reunit amb els afectats, la majoria, treballadors de la nostra comarca

- Publicitat -AVL
- Publicitat -

Més de 20 anys després, els afectats del cas Ardystil, molts d’ells treballadors d’aerografies d’Alcoi i Cocentaina, tant en la mateixa empresa Ardystil com d’altres empreses del sector, han rebut perdó per part de la Generalitat, institució que representa a tots els valencians, en la persona del President, Ximo Puig. A més a més, aquesta mateixa setmana, el Govern realitzarà un decret on donarà ajudes als afectats per cobrir les despeses judicials per una quantitat total que estarà al voltant dels 500.000 euros.

L’alcalde, Toni Francés, que ha acompanyat als afectats fins al Palau de la Generalitat ha recalcat la importància d’aquesta reunió: Les Corts va aprovar als anys noranta per unanimitat que la Generalitat pagara les costes judicials dels afectats però en més de 20 anys de govern del Partit Popular, no només no es va complir aquesta promesa sinó que van condemnar a l’oblit més absolut a tota aquesta gent. El calvari que han passat els afectats i les seues famílies no es pot esborrar però, cal destacar la implicació personal del President i la clara intenció de reparació amb el pagament de les costes judicials que té el Govern valencià».

Puig ha afirmat que aquest encontre forma part de «la reparació històrica d’un accident laboral que va tindre una dimensió enorme en la dècada dels 90 i que no tenia una solució definitiva». El president també ha afegit que una mala actuació va provocar «conseqüències terribles com la mort i problemes per a tota la vida» i ha expressat que el Consell «deu donar cobertura a aquestes situacions».

Cal recordar que el 1992 morien diverses persones i moltes altres sofrien importants malalties i seqüeles per a tota la vida, tots ells, treballadors de diferents aerografies, donant nom a la coneguda com «Síndrome Ardystil» . La sentència de la Audiència d’Alacant del 30 de juny de 2003 va determinar que la propietària de l’empresa Ardystil va cometre un delicte contra la seguretat dels treballadors i un inspector de treball que va visitar la mateixa, una imprudència temerària. Però la sentència, ratificada pel Tribunal Constitucional, només va indemnitzar als 26 afectats de l’empresa Ardystil i als familiars de les víctimes però no va arribar a la resta d’afectats d’altres empreses, molts dels quals havien realitzat importants despeses per pagar les costes judicials. Es calcula que aquestes despeses estan al voltant dels 500.00 euros, quantitat que el Govern de la Generalitat pretén abonar als afectats una vegada publicat el decret que té previst realitzar aquesta mateixa setmana.

- Publicitat -

: Valencià

- Publicitat -
- Advertisement -
- Publicitat -DipVal_PMUS Ayora

Segueix-nos

13,315FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -DipCas_rural DipCas_Cultura
- Publicitat -DipCas_Turismo Caixa Ontinyent
- Publicitat -Borriana_Comerç Cuentacuentos
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

El Pla d’Habitatge de Castelló xifra en 25 milions la inversió necessària per a cobrir la demanda habitatge social

La Regidoria d'Habitatge té el repte d'incrementar al costat del Consell el parc públic en aquesta legislatura i mobilitzar lloguers assequibles

Els centres educatius de Borriana es bolquen amb la formació en igualtat per a l’alumnat

A més de vestir arbres dels patis i elaborar papallones teixides amb #filsperlaigualtat, han preparat lectures, tallers i exposicions que reforcen el compromís i el suport amb les víctimes de la violència de gènere.

Bars de València, Sueca, Gandia, Alzira i Requena s’emporten els premis Cacau d’Or 2020

Per primera vegada, al costat dels millors esmorzarets de bars i restaurants de la Comunitat, s'ha distingit els de particulars que van compartir les seues proposades via RRSS.

Un bar d’Eslida s’emporta el premi Cacau d’Or 2020

Per primera vegada, al costat dels millors esmorzarets de bars i restaurants de la Comunitat, s'ha distingit els de particulars que van compartir les seues proposades via RRSS.

Compromís reclama un permís retribuït per als i les treballadores que han de cuidar a persones menors d’edat en quarantena per la Covid19

Actualment aquest permís només s'atorga per cura de les persones menors que han donat positiu, no per als que han de tindre cura de persones menors que guarden quarantena obligatòria sense estar contagiades
- Advertisement -

: Valencià