23.8 C
Valencia

El Consell aprovarà un decret per pagar les costes judicials dels afectats d’Ardystil

El President acompanyat per l’alcalde, Toni Francés, s’ha reunit amb els afectats, la majoria, treballadors de la nostra comarca

- Publicitat -AVL

Més de 20 anys després, els afectats del cas Ardystil, molts d’ells treballadors d’aerografies d’Alcoi i Cocentaina, tant en la mateixa empresa Ardystil com d’altres empreses del sector, han rebut perdó per part de la Generalitat, institució que representa a tots els valencians, en la persona del President, Ximo Puig. A més a més, aquesta mateixa setmana, el Govern realitzarà un decret on donarà ajudes als afectats per cobrir les despeses judicials per una quantitat total que estarà al voltant dels 500.000 euros.

L’alcalde, Toni Francés, que ha acompanyat als afectats fins al Palau de la Generalitat ha recalcat la importància d’aquesta reunió: Les Corts va aprovar als anys noranta per unanimitat que la Generalitat pagara les costes judicials dels afectats però en més de 20 anys de govern del Partit Popular, no només no es va complir aquesta promesa sinó que van condemnar a l’oblit més absolut a tota aquesta gent. El calvari que han passat els afectats i les seues famílies no es pot esborrar però, cal destacar la implicació personal del President i la clara intenció de reparació amb el pagament de les costes judicials que té el Govern valencià».

Puig ha afirmat que aquest encontre forma part de «la reparació històrica d’un accident laboral que va tindre una dimensió enorme en la dècada dels 90 i que no tenia una solució definitiva». El president també ha afegit que una mala actuació va provocar «conseqüències terribles com la mort i problemes per a tota la vida» i ha expressat que el Consell «deu donar cobertura a aquestes situacions».

Cal recordar que el 1992 morien diverses persones i moltes altres sofrien importants malalties i seqüeles per a tota la vida, tots ells, treballadors de diferents aerografies, donant nom a la coneguda com «Síndrome Ardystil» . La sentència de la Audiència d’Alacant del 30 de juny de 2003 va determinar que la propietària de l’empresa Ardystil va cometre un delicte contra la seguretat dels treballadors i un inspector de treball que va visitar la mateixa, una imprudència temerària. Però la sentència, ratificada pel Tribunal Constitucional, només va indemnitzar als 26 afectats de l’empresa Ardystil i als familiars de les víctimes però no va arribar a la resta d’afectats d’altres empreses, molts dels quals havien realitzat importants despeses per pagar les costes judicials. Es calcula que aquestes despeses estan al voltant dels 500.00 euros, quantitat que el Govern de la Generalitat pretén abonar als afectats una vegada publicat el decret que té previst realitzar aquesta mateixa setmana.

: Valencià

- Advertisement -
- Publicitat -GVA_CEICE

Segueix-nos

12,764FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -DiVal
- Publicitat -DipCas
- Publicitat -onda
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

Declarat a Sueca altre brot de covid-19 per contacte social

Des que es comptabilitzen els casos de coronavirus el municipi ha tingut 157 persones malaltes

Ontinyent suma un altre dia amb brots de coronavirus, esta vegada amb 9 contagiats

Els contagiats de hui han sigut a través d'un contacte social.

Detectats a Castelló 5 brots de coronavirus en un dia amb 16 contagiats per contacte social

Des que es comptabilitzen els casos de coronavirus el municipi ha tingut 1315 persones malaltes

Detectat un brot de coronavirus a Sant Mateu per contacte social

Des que es comptabilitzen els casos de coronavirus el municipi ha tingut 15 persones malaltes

Detectat un brot de coronavirus a una empresa d’Alberic

Des que es comptabilitzen els casos de coronavirus el municipi ha tingut 57 persones malaltes.
- Advertisement -

: Valencià