La Defensora del Veí de Paterna tanca 2016 amb 477 expedients ciutadans tramitats

La Defensora dels Veïns de Paterna va presentar en el Ple de l’Ajuntament la memòria d’activitats del 2016, que enguany ha tramitat un total de 477 expedients, dels quals 217 han versat sobre temes d’informació, mediació i assessorament, mentre que 190 es relacionaven amb desnonaments i els 70 restants arreplegaven les queixes dels ciutadans.

Durant la presentació, la Defensora dels Veïns, María Antonia Moreno, va destacar que la majoria de les consultes que es duen a terme en l’Oficina tenen a veure amb informació jurídica sobre servicis socials, “que es tracten de manera individual oferint solucions concretes per a cada persona o família”.

I en eixa línia, la Defensora va defendre “el convenciment que l’Oficina del Defensor del Veí ha de ser una oficina activa que vaja per davant dels requeriments veïnals i estar preparada per a solucionar les necessitats dels paterners i paterneres”.

Així mateix, la Defensora també va destacar el servici “Cada mes un dret”, que per mitjà de programes radiofònics i xarxes socials, s’encarrega de difondre informació pública sobre temes legals ordinaris i d’interés veïnal com a desocupació, incapacitats laborals o solucions davant d’impagaments hipotecaris.

Finalment, la Defensora, va aprofitar l’ocasió per a presentar el programa “Dinamització de l’Oficina “a través del qual, es busca promocionar la figura de la Defensora per a donar-la a conéixer entre els veïns. Per a això, durant el passat any en coordinació amb les Juntes de Barri, es van realitzar diferents xarrades per a informar dels servicis que presta l’Oficina.

A més, la Defensora ha estat present en actes organitzats per les associacions i entitats d’interés públic, per a conéixer de primera mà les necessitats dels veïns i veïnes del municipi.

CatalàEspañol