sábado, 20 abril 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

Podem demana la modificació de la llei forestal i una actuacions urgents en plagues

El grup parlamentari Podem, ha presentat en les Corts una Proposició de Llei de Modificació de la Llei Forestal de la Comunitat Valenciana que està vigent des de 1993.

Les muntanyes valencianes han patit una degradació important en els últims anys fruit de l’abandó institucional.

Segons la diputada Beatriu Gascó Verdier “després de dos anys transcorreguts després del canvi de govern, sense millora en l’aplicació d’esta llei ni actualització del seu contingut a la realitat actual, hem decidit presentar esta iniciativa parlamentària. La falta d’interès polític i pressupostari d’estos anys ha sigut nefasta per al nostre sistema forestal (73 per cent del sòl) així com per a l’economia i la creació d’ocupació en les zones rurals de la comunitat, afavorint la despoblació. Podem CV aposta per iniciar un procés de renovació i adaptació de les 12 demarcacions del sòl forestal valencià a la realitat del segle XXI.”

La Proposició de Llei que presenta Podem pretén que els partits polítics que formen l’actual arc parlamentari en les Corts, debaten la realitat de les muntanyes, tant públiques com a privades, i incloguen a tots els agents implicats, fent partícip a la societat valenciana en la revisió i execució d’esta llei.

Els nous escenaris actuals de canvi climàtic i la nova realitat d’incendis forestals, requereixen de l’esforç i la coordinació de totes les administracions públiques, ens socials, col·lectius ecologistes i associacions empresarials.

Podem considera que, durant la tramitació, haurien d’abordar-se temes clau com la gestió, prevenció, supervivència de la biodiversitat, realitat del canvi climàtic, geologia, cuidat de la xarxa Natura 2000, economia, ocupació i despoblació. I fer front a la manca dels PORF, les deficiències d’accessos i camins, l’augment responsable d’infraestructura mínima de planificació en la prevenció dels futurs grans incendis forestals (GIF), la falta de sinergies amb els municipis enclavats en sòl forestal (Administració local) i sobretot, amb els habitants d’estos municipis.

“Tot açò frenaria – explica Gascó – a la seua vegada, la pèrdua sagnant d’habitants del territori rural valencià, degut d’entre altres coses, a la falta de rendes productives i oportunitats laborals, amb el consegüent abandó de finques i infraestructures agràries, i augment de sòl forestal sense cap tipus de gestió i prevenció.”

Últimas noticias

Contenido relacionado