domingo, 16 junio 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

Demòcrates Valencians s’oposa a la doble barrera electoral

Llopis de Pau: “fer lleis electorals a la mida dels interessos del partit és tindre por a la democràcia i fer trampes”.

Demòcrates Valencians (DV) anuncia la seua oposició a la doble barrera, provincial i autonòmica, del 3%, que se pretén aprovar per part de diversos partits. La formació valencianista valora el treball en favor de la baixada de l’actual barrera del 5% al 3%, però s’oposa a que calga tindre un 3% a nivell autonòmic i també a nivell provincial.

Esta doble barrera suposa, en opinió del portaveu de Demòcrates, Sandre Llopis de Pau, “tindre por a la democràcia i als resultats electorals”. El partit demana acatar només una circumscripció, autonòmica o provincial, per a comptar els vots. DV alerta de que esta doble exigència podria tornar a supondre una limitació a la pluralitat i a la voluntat real dels valencians.

“Les lleis electorals no poden fer-se atenent als interessos particulars d’uns i d’altres partits. S’han de fer pensant en la millor representació de les persones i introduint sempre criteris de correcció de la representació per a no deixar a cap comarca sense representants en les Corts”, matisa el portaveu demòcrata.

Compatibilitat de càrrecs

En este sentit, Demòcrates Valencians també s’oposa a l’eliminació de la possibilitat de compaginar càrrecs de regidors i alcaldes amb el de diputats. Per al partit centrista és interessant que els polítics de Les Corts tinguen experiència en gestió, i la municipal, asseguren, és una de les gestions més properes i intenses on se poden formar els polítics. Al mateix temps, DV aposta per blindar per llei que els representants que compaginen càrrecs només puguen percebre un salari i no dos o més.

Últimas noticias

Contenido relacionado