Demòcrates Valencians consolida una xarxa de regidors de cara a 2019

La formació de valencianisme centrista ha unit forces amb nombroses forces locals amb l'objectiu de concórrer en les eleccions de 2019.

Demòcrates Valencians

La formació política Demòcrates Valencians fundat en l’any 2013 ha sumat en poc anys regidors en La Marina, La Ribera, La Vega Baixa i La Foia de Bunyol. Tot i no haver concorrregut en les eleccions de 2015, ha sigut mitjançant els pactes locals i l’agermanament amb regidors no adscrits, partits independents locals i agrupacions d’electors.

Demòcrates Valencians van reactivar el seu partit reivindicant un govern que no tinga por en defendre els drets dels valencians, amb una Generalitat “que no s’agenolle i que reclame justícia” tal com defineixen ells mateixos. La formació es reivindica com un partit progressista moderat valencianista.

El partit va apropar-se a la primera línia de la política quan l’exdiputat de Ciudadanos David de Miguel va acceptar enregistrar preguntes de Demòcrates Valencians en Les Corts. L’acord fet amb el secretari d’organització Sandre Llopis va fer que el diputat donara protagonisme a les propostes de la formació valencianista.

Formacions com RED, amb 4 regidors en Teulada Moraira, 2 edils i l’alcalde en el Poble Nou de Benitatxell i l’equip de govern de Cerdà han deixat d’actuar com a formacions independents per tal d’unir-se a DV, de la mateixa manera ho ha fet APTCE en Torrevieja per unir-se a la formació valencianista. Els regidors independents de Pego, Chiva i Sueca també han decidit pactar per tal d’ampliar la xarxa de la formació.

El seu secretari general, el castellonenc Roger Mira, ha avançat la intenció de concórrer en les principals places en les principals ciutats de la Comunitat Valenciana. Unes llistes que esperen omplir amb gent defensora del “valencianisme natural”, tot i la barrera electoral veuen una opció per al centrisme en la gent despagada del gir a l’esquerra del Bloc després del pacte amb Podemos i de la carrera centralista dels partits clàssics.

Publicitat