11:23 am - Saturday, 8 August 2020

Dénia ficarà en marxa el Consell d’Infància i Adolescència

- Publicidad -Reciplasa

La creació d’aquest Consell és bàsic per a la redacció del Pla Local d’Infància i Adolescència.

SaguntaEscena
Borriana
GVAEconomia
- Publicidad -

El més llegit

L’Ajuntament publica una recopilació dels articles periodístics de Carles Salvador

Vicent Pitarch, Lluís Meseguer i Jaume Garcia arrepleguen l'obra del mestre de Benassal divulgada en quatre diaris castellonencs.

Les Juntes de Districte exerciran el control en l’execució dels pressupostos participatius

La Comissió Permanent de Participació Ciutadana i les Juntes seran informades contínuament del compliment de les obres.

Troben ceràmiques en el Torrelló del Boverot d’Almassora després de 16 anys

Trobades noves restes de ceràmica i ossos en el jaciment del Torrelló d'Almassora. Les excavacions permetran datar amb exactitud la construcció de la muralla que envolta l'assentament.

La llista dels morosos de la província de Castelló amb Hisenda

Aquesta es la llista de morosos publicada pel Ministeri d'Hisenda, hem triat només els que corresponen a la província de Castelló.
AVL

Les regidores de Polítiques Inclusives i Educació i Joventut, Cristina Morera i Melani Ivars, han presentat este matí el projecte de creació del Consell d’Infància i Adolescència que ficarà en marxa l’Ajuntament de Dénia en els propers mesos. Aquesta iniciativa contemplada en el programa de govern de l’actual executiu local estarà gestionat des de la regidoria d’Igualtat i Polítiques Inclusives, i comptarà ambla participació de la resta de regidories del consistori, especialment amb les regidories d´Educació i Joventut.

Segons ha explicat la regidora Cristina Morera, un dels principals punts del programa de govern és la creació d´aquest Consell com a pas previ a la creació d´un Pla Municipal d’Infància i Adolescència, ficant als més menuts en el centre de les nostres polítiques, ja que ells, com moltes vegades hem dit, no sols són el futur, sinó també són el nostre present.

El Consell Local de la Infància i Adolescència és un òrgan de representació municipal i educatiu on s´intenta apropar i fer partícips als xiquets i xiquetes en la vida pública de la nostra ciutat. Els seus components són escollits democràticament pels propis escolars, i es reuneixen periòdicament per dialogar, i dissenyar idees i propostes amb l´objectiu de millorar la seua ciutat. La idea bàsica d´aquest Consell és el reconeixement de la importància de les xiquetes i xiquets com a ciutadans i possibilitar i garantir la seua participació en la vida i les decisions de canvi del municipi, donant-los un paper protagonista en la seua transformació.

Els objectius generals del Consell són aprendre a escoltar i comprendre als menors en tota la seua diversitat i principalment permetre als xiquets i xiquetes participar activament en els canvis de la ciutat; fomentar l´adquisició i pràctica de valors cívics i ètics, competències pròpies i necessàries dins d´una societat democràtica; formar ciutadans actius, participatius i implicats en la vida pública; dotar al joves de recursos per a desenvolupar actituds de respecte, cooperació, justícia, tolerància i habilitats d´escolta, empatia, expressió dels sentiments; possibilitar i garantir la participació dels xiquets i xiquetes en la vida i les decisions del municipi i poder portar propostes, treballar-les, consensuar-les i presentar-les a l´equip de govern i a la ciutadania en general; aprendre a parlar, a escoltar a discutir idees i solucions, a fomentar i desenvolupar valors com la tolerància i la solidaritat i oferir als responsables polítics i tècnics municipals l´oportunitat de confrontar els seus punts de vista amb el pensament infantil.

Cristina Morera ha destacat que “en el Consell no sols aprenen els més menuts sinó també els majors ja que podrem observar les necessitats dels xiquets i xiquetes coincideixen amb les de la major part dels ciutadans, sobretot amb els més dèbils. Els majors hem de baixar la mirada a l’altura dels menuts i vorer com una ciutat adequada per a ells és una ciutat adequada per a totes i tots. A més a més creiem que és un exercici de transparència de cara als més menuts i que és necessari apropar l´activitat política a tots els ciutadans, inclosos els xiquets”.

Pel que respecta la regidoria d’Educació cal assenyalar que el Consell estarà format per ‘consellers’ que pertanyen als cursos de 5é i 6é de primària i 1r de la ESO de cada centre que seran escollits pels propis alumnes. Es reuniran mensualment per treballar habilitats de comunicació i relació així com els temes municipals que els afecten. El mandat és de 3 anys, on cada any anirà canviant 1/3 dels consellers, i al final de cada curs es farà una reunió en el Saló de plens amb l´equip de govern, on els consellers donaran a conèixer i debatran de forma directa amb els regidors corresponents, totes les seues propostes a realitzar sobre les polítiques municipals que hagen treballat.

Aquest nou òrgan és bàsic per a la creació del Pla Local d’Infància i Adolescència, i permetrà a l’Ajuntament accedir a diferents subvencions de la Direcció General d’Infància i Adolescència, i poder formar part del Consell Autonòmic d’Infància i Adolescència de la Comunitat Valenciana, col·laborar amb la Direcció General en l’elaboració de la legislació i estratègies referides als més menuts, i inclòs es podrà optar a aconseguir el Segell de Ciutat Amiga de la Infància que atorga UNICEF.

En el mes de setembre es convocarà el Consell Escolar Municipal per a fer particeps del projecte a tots els col·legis de Dénia, la Xara i Jesús Pobre.

Esta publicació està disponible en : Valencià

També te pot interessar

Últimes notícies

344 nous casos de coronavirus, 9 brots i 30 ingressats en només un dia

D'esta manera, en estos moments hi ha actius 2.073 casos, la qual cosa suposa un 9,08% del total de positius.

Burjassot suma dos brots més de 7 persones

La Conselleria de Sanitat confirma que l'origen dels brots han sigut per reunions socials.

Declarat un brot de coronavirus amb 4 casos a Dénia

La Conselleria de Sanitat confirma que l'origen del brot ha sigut una reunió social.

Declarat un brot de coronavirus amb 7 casos en Algemesí

La Conselleria de Sanitat confirma que l'origen del brot ha sigut una reunió social.

El Consell contracta allotjaments per a turistes que hagen de realitzar aïllament domiciliari per la Covid-19

El Ple autoritza a Turisme CV a contractar dos hotels refugi a València i Benidorm per a ús exclusiu dels turistes allotjats en la Comunitat

Alló més llegit

Esta publicació està disponible en : Valencià