30.8 C
Valencia

Els dentistes ‘amaguen’ en la pujada de preus el cost dels EPIs que legalment no poden cobrar

El Col·legi Oficial de Dentistes de Castelló defensa la llibertat d'honoraris d'estos professionals però confirma que "la inclusió de despeses relatives a mesures d'higiene, desinfecció, prevenció o condicionament exigides per la crisi sanitària ocasionada pel COVID-19, de forma desglossada en una factura podria ser considerada com una clàusula abusiva".

- Publicitat -AVL

Cobrar un suplement COVID per un servei podria ser considerat com una clàusula abusiva, però en canvi repercutir-ho indirectament en els preus sense fer-ho constar de forma específica pot estar emparat en la llibertat d’honoraris d’alguns sectors professionals.

Així ho recorda a Castelló el Col·legi Oficial de Dentistes que consultat per Actualitat Valenciana respecte a l’increment en tarifes per serveis odontològics que alguns professionals del sector estan aplicant des del començament de la crisi sanitària afirma que els dentistes, “com a professionals liberals, tenen plena autonomia i llibertat per a decidir quins honoraris perceben per realitzar els tractaments als pacients”.

I és que no són aïllats els casos en què la visita al dentista en este període ha patit un increment en el preu de les intervencions. Paco tenia cita des de feia temps per una endodòncia i dos obturacions i quan li van telefonar per confirmar-li que podia acudir ja li van advertir que com els protocols de seguretat i higiene feien que s’haguera de desinfectar i esterilitzar tot el box després de cada visita així com els nous EPI’s que portarien les dos professionals sanitàries que l’atendrien, li notificaven que “el cost final de les seues intervencions s’incrementarà en 30 euros més, 15 per cadascuna de les persones que l’atendran” i que esta modifació “ja estarà inclosa en la tarifa de les intervencions”.

Estes pràctiques responen, segons alguns professionals consultats, a la necessitat de seguir oferint el servei amb totes les garanties però que per algunes clíniques dentals menudes està resultant una despessa difícil d’assumir en especial desprès d’uns mesos on l’activitat s’ha desplomat per l’estat d’alarma. A més, argumenten que els pacients “ho entenen perquè ells també busquen la seguretat i saben que en el cas dels nostres serveis no es tracta només de posar una botella d’hidrogel a l’entrada”.

D’altra banda, des del Col·legi Oficial de Dentistes l’informem que s’ha donat trasllat als col·legiats del CÒDECS, de l’informe del Ministeri de Consum on s’informa que la inclusió de despeses relatives a mesures d’higiene, desinfecció, prevenció o condicionament exigides per la crisi sanitària ocasionada per la COVID-19, de forma desglossada en una factura podria ser considerada com una clàusula abusiva (suplement Covid, suplement per EPIs, etc).

Un fet que corroboren des de la Unió de Consumidors de Castelló. “No es pot cobrar mai un suplement per unes mesures d’higiene que són les que marquen els protocols, això és com si anaren a una terrassa i ara et cobraren per desinfectar-te la taula, ara pel que fa als preus dels productes, si es pugen o no això ja és un altre aspecte, però al consumidor, per eixes mesures higièniques no poden cobrar-li directament”, afirma Juan Carlos Insa, secretari general de la unió de Consumidors.

Per últim, des del CÒDECS també recorden que a més que els dentistes, tenen eixa autonomia i llibertat per a decidir els preus, “seria il·legal qualsevol directriu o orientació emesa pel Col·legi o òrgan col·legial al respecte”.

: Valencià

- Advertisement -
- Publicitat -GVA_CEICE

Segueix-nos

12,687FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -Vila-real
- Publicitat -DipCas
- Publicitat -onda
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

Pedro Sánchez descarta un nou confinament per a tota Espanya

Tot i que hi ha matisat que "no es pot tancar cap porta."

Gent Gran organitza tallers virtuals d’envelliment actiu en Castelló

La Regidoria estudia recuperar la presencialitat dels cursos de cara a 2021 si la situació epidemiològica ho permet.

La Diputació de Castelló activarà el 15 d’octubre una nova edició del programa Castelló Sènior

El termini d'inscripcions per al programa estarà obert entre el 15 i el 30 d'octubre de 2020, amb un total de 10.000 places disponibles que s'estructuren en 3 programes vacacionals.

Busquen casa per a 96 gats despres de desnonar al seu amo a Gandia

Protectores d'animals i l'Ajuntament de Gandia busquen una llar per a 96 gats que han hagut de ser acollits després del desnonament del seu amo, que convivia amb tots ells en un pis.

Dos motoristes morts en un accident de trànsit a Benicàssim

La Unitat d'Atestats i Investigació d'Accidents de la Policia Local de Castelló investiga les circumstàncies del sinistre.
- Advertisement -

: Valencià