21.4 C
Valencia

CSIF denúncia la falta de regulació d’horaris a l’Hospital Provincial de Castelló

El sindicat demana la intervenció de la Inspecció de Treball perquè el centre no ha aprovat ni la jornada laboral ni el calendari de 2020.

- Publicitat -AVL

El sindicat CSIF assegura que l’Hospital Provincial de Castelló està incomplint amb l’Estatut dels Treballadors i el EBEP que regulen el temps efectiu de treball, la seua distribució horària i els períodes vacacionals i/o festius.

La central sindical s’ha dirigit per això, mitjançant un escrit de denúncia, a la Inspecció Provincial de Treball perquè atenga la seua denúncia contra el Consorci Hospitalari Provincial, òrgan gestor del centre sanitari que encara no ha publicat el document regulador del funcionament per a coneixement del personal.

Segons indica CSIF, “els treballadors estan veient-se sotmesos a un rigorós control de fitxatges en un horari que no està negociat ni aprovat pels agents socials”, contravenint així tant el Conveni Col·lectiu com l’Acord marc del personal funcionari. “La direcció del centre- afigen- ni si vol aplica les normes que proposa en absència de calendari, la qual cosa porta a la paradoxal situació que els empleats no poden acollir-se a les reduccions de jornada que per llei els corresponen”, “i això és una cosa molt delicada en l’actual situació que travessen les famílies amb la crisi del COVID-19”, i conclouen que “estem davant un excés d’hores extraordinàries disfressat de jornades ordinàries sense regular”.

En el moment en què no s’han atés les reclamacions dels sindicats en esta matèria, CSIF entén que “s’opta per vulnerar la normativa legal de manera sistemàtica amb la intenció manifesta de no retribuir al personal els excessos d’activitat”. El sindicat exigeix una volta urgent al diàleg amb les forces sindicals i que es recompense l’esforç que porten fent mesos estos professionals sanitaris, en lloc de menysprear el seu treball.

: Valencià

- Advertisement -
- Publicitat -GVA_CEICE

Segueix-nos

12,787FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -DiVal
- Publicitat -DipCas
- Publicitat -onda
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

Rescaten a una bebé de 21 mesos després de caure en una piscina de Quart de Poblet

La xicoteta ha sigut traslladada a l'Hospital La Fe de València i, encara que quasi s'ofega, es troba estable

Castelló reparteix el llibre de la no-festa sense cap projecte fester a la vista

En un acte a l'aire lliure i aforament limitat i presència escasa, s'ha repartit el llibre de la Magdalena 2020 que va quedar suspesa.

Dimiteix Emilio Bouza, el portaveu del grup Covid-19 de la Comunitat de Madrid

"El que he vist estos dies m'obliga a renunciar"

Vila-real reactiva el servei d’autobús gratuït a l’UJI

El servei d'autobús gratuït a la Universitat Jaume I reprén la seua activitat habitual dilluns que ve 28 de setembre, coincidint amb...
- Advertisement -

: Valencià