20.3 C
Valencia

Denuncien la mort electrificada de l’àguila pescadora ‘Marina’ en l’Albufera

L'Associació per a la Defensa de la Naturalesa al Sud de València (Adensva) denuncia la recent mort d'una de les quatre àguiles pescadores en la marjal de Pego-Oliva.

- Publicitat -AVL

L’Associació per a la Defensa de la Naturalesa al Sud de València (Adensva) denuncia la recent mort d’una de les quatre àguiles pescadores Pandion haliaetus alliberades en el projecte de reintroducció de l’espècie durant el 2019 en la marjal de Pego-Oliva.

Este exemplar, batejat per una xicoteta del col·legi de Pego com ‘Marina’, passava l’hivern en l’Albufera de València quan va perdre la vida en posar-se sobre un suport elèctric propietat d’Iberdrola i rebre una descàrrega de milers de volts. Va ser “la crònica d’una mort anunciada”, lamenta l’Adensva en un comunicat.

Per a l’entitat conservacionista, “resulta d’una irresponsabilitat extrema que l’aiguamoll més emblemàtic de la Comunitat Valenciana, emparat sobre el paper sota les figures de protecció de Zona d’Especial Protecció per a les Aus, Parc Natural o aiguamoll Ramsar, no tinga des de fa anys adaptats totes les seues esteses elèctriques per a evitar l’electrocució de les aus”.

Adensva recorda que la Fiscalia Provincial de València va obrir diligències d’investigació penal arran d’una denúncia que va presentar per “les contínues morts per electrocució d’avifauna en esteses elèctriques de l’Albufera i voltants”.

Estos fets poden constituir una vulneració de les lleis de responsabilitat mediambiental, patrimoni natural i biodiversitat, així com de les quals regulen el sector elèctric, adverteix l’organització mediambiental.

: Valencià

- Advertisement -
- Publicitat -GVA_CEICE

Segueix-nos

12,722FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -DiVal
- Publicitat -DipCas
- Publicitat -onda
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

La Fundació de l’Hospital Provincial de Castelló renova la seua imatge corporativa

La comissió permanent aprova les línies que perfilaran la nova política comunicativa de la institució per a reforçar el seu perfil com a centre de referència científic i biomèdic i millorar la divulgació social

Borriana viurà la vigília de la Mare de Déu de la Mercè d’una manera diferent

La visita a la casa dels Gegants i Cabuts i el concert del Cor Carnevale protagonitzen la festivitat

La Universitat Jaume I celebra l’acte d’obertura del curs acadèmic 2020-2021

El catedràtic de Filologia Catalana, Vicent Manuel Salvador, serà l'encarregat de pronunciar la lliçó inaugural

Alfafar aprovarà per ple el Pla d’Acció per l’Energia Sostenible i el Clima

L'aprovació del Pla d'Acció per al Clima i l'Energia Sostenible (PAUS) respon al compromís adquirit en adherir-se el consistori al Pacte d'Alcaldes.

Paterna aconsegueix un acord històric de fusió entre cinc clubs de futbol locals

La fusió es materialitzarà al llarg d'esta temporada per a ser efectiva en la de 2021-2022
- Advertisement -

: Valencià