Denuncien retards de deus setmanes per a un TAC a l’Hospital Clínic de València

CSIF assenyala que este problema es deu al fet que no existeix una programació a les vesprades

El sindicat CSIF lamenta la falta de previsió, que està provocant una saturació en les proves de Tomografia Axial Informatitzada (TAC) a l’Hospital Clínic Universitari de València. La central sindical explica que fins passat el 15 de setembre no existeix una programació d’obertura contínua a les vesprades, per la qual cosa s’incrementa el treball de matins i s’allarga els dies d’espera dels pacients.

La Central Sindical Independent i de Funcionaris (CSIF) assenyala que durant aquestes setmanes als matins realitzen entre 40 i 50 proves de TAC, incloses les de pacients que venen d’Urgències. Mentrestant, a la vesprada no existeix una previsió, al contrari que la resta de l’any, per la qual cosa obri segons necessitats de servei i durant un període que a penes permet atendre una desena de pacients diaris.

El sindicat considera que hauria d’haver-hi una programació d’atenció mínima estival a les vesprades, que fera possible atendre una vintena de pacients. CSIF lamenta que es passe de les 40 persones revisades en TAC cada vesprada a l’hivern a, en l’actualitat, una desena i sense programar, ja que se les cita en horari vespertí quan el servei està molt saturat.

La central sindical explica que la conseqüència d’aquesta reducció de l’atenció a les vesprades constitueix la saturació en horari de demà, que provoca que proves en les quals en altres èpoques de l’any se cita als pacients en tres o quatre dies ara tarden més de dues setmanes a realitzar-se. CSIF insisteix que aquest problema, que ja es va produir l’any passat, hauria de solucionar-se amb una millora de programació de TAC, de manera que hi haguera una atenció prevista a les vesprades.

CatalàEspañol