```
jueves, 25 abril 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

El Valencia CF es porta el derbi amb una valuosa victòria davant el Levante UD (3-1)

Santi Mina, per partida doble, i Guedes acosten als de Mestalla a la zona Champions.

El Valencia CF va conquistar un apassionant derbi davant el Levante UD per 3-1, en una trobada decidida per l’encert golejador de Santi Mina, que va fer un doblet, i de Guedes que permeten als de Mestalla acostar-se una mica més a la zona Champions i de continuar barallant en aquest tram decisiu de la temporada pel gran objectiu continental.

Amb molts espectadors encara a la recerca del seu seient a Mestalla, el Valencia CF va colpejar primer i de quina forma. A penes es portava minut i mig quan Santi Mina va marcar el primer gol de la nit d’un perfecte colp ras i ajustat després de gran centre de Guedes. Tercer punt del gallec que el celebrava al màxim com era lògic, ja que l’últim en Lliga es remuntava a la fi de novembre en un doblet davant el Rayo Vallecano.

Va ser una arrencada total dels blanc-i-negres que van tindre un parell d’ocasions més als peus de Guedes amb un tret que es va anar alt per poc i de Cheryshev, desbaratat gràcies a la ràpida eixida del meta. En l’altra àrea Net va haver d’intervindre amb encert a una potent rematada de Roger i passat el quart d’hora de joc una acció assajada entre Parell i Guedes va acabar amb colp de cap de Cheryshev molt ajustat al travesser.

El pitjor va arribar en el minut 27 quan en un forcejament entre Piccini i Antonio Luna, l’italià va caure a terra tocant-se la zona lumbar. Ja no es va alçar i va marxar visiblement afectat ajudat pels metges al vestuari. Wass va passar a ocupar el lateral dret i Coquelin, el seu substitut, es va ajuntar a Parell en la zona ampla.

Aqueix contratemps, no obstant això, no va descompondre als valencianistes que van gaudir d’una molt bona oportunitat en el minut 36 amb el toc de cap de Cheryshev que va desbaratar Coke des de la mateixa línia de gol. I el mateix va succeir en l’últim minut de la primera meitat quan Aitor Fernández va posar la mà a cabezazo de Santi Mina que entrava dins del marc. Però ja no es mouria el marcador d’un assalt que va començar de la millor forma possible amb el 1-0 del davanter gallec.

Amb tota una segona part per davant, el Valencia CF necessitava el gol de la tranquil·litat per a evitar esglais inesperats. I molt prompte Coquelin, després d’un servei de cantonada, va rematar de cap lleugerament alt. En el minut 52 Cabaco quasi va marcar en la seua pròpia porta després d’un enverinat centre de Guedes. Mestalla va cantar gol. Faltava la punta. Que no va arribar, a més, amb una miqueta en pròpia porta de Carlos Soler. El Levante, sense fer res, aconseguia l’empat a Mestalla. Vertadera mala sort del migcampista.

Però aquest Valencia CF té més velocitats que un Fórmula 1 i, quasi sense temps de celebrar els blaugranes la igualada, va aparéixer Guedes per a llançar un zambombazo que es va colar com un obús sense que Aitor Fernández poguera fer res. El portugués segueix amb la seua excel·lent ratxa de les últimes setmanes i va retornar l’avantatge als de Marcelino en un obrir i tancar d’ulls. Una reacció ràpida i perfecta. I va anar encara millor quan passada l’hora de joc Santi Mina va fer el 3-1, segon en el seu compte particular, en aprofitar un rebutge del meta a tret de Carlos Soler. Mestalla va esclatar d’alegria i els jugadors s’unien a la festa.

Amb avantatge en el xoc, Marcelino va donar descans a Parell en el minut 71 per Gameiro. L’acumulació de minuts i el que encara espera al Valencia CF portava al tècnic al fet que l’afició li tributara l’ovació de la nit al capità abans del final. La mateixa que va rebre Guedes i Kang In, el seu reemplaçament. Era nit de celebracions i de premis. I el sud-coreà, a la primera, va voler ser protagonista amb un tret de rosca que es va anar fora per poc.

Al final, 3-1 en el derbi que possibilita als de Marcelino retallar dos punts al Getafe, que va empatar ‘in extremis’ a Valladolid, i es manté a tres punts del Sevilla FC amb el ‘golaverage’ a favor, quart classificat i últim equip que dóna a accés a la Champions de la pròxima temporada. Aquest Valencia CF està viu en tot. Toca continuar lluitant i barallant.

Fitxa tècnica:

Valencia CF: Net, Piccini (Coquelin, m. 31), Garay, G. Paulista, Gayà, Parell (Gameiro, m. 71), Carlos Soler, Wass, Cheryshev, Guedes (Kang In, m. 78) i Santi Mina.

Levante UD: Aitor Fernández, E. Cabaco, Rubén Vezo, Coke, Jason, Rochina (Bardhi, m. 77), Rober Pier, J. Campaña, A. Lluna (Moses, m. 68), Roger (Borja Mayoral, 68) i J. Morales.

Gols: 1-0. M. 2: Santi Mina. 1-1. M. 56: Carlos Soler en pròpia porta. 2-1. M. 57: Guedes. 3-1. M. 63: Santi Mina.

Àrbitre: Undiano Mallenco, del comité navarrés. Va amonestar a Carlos Soler i Kang In del Valencia CF, i a Borja Mayoral i E. Cabaco del Levante UD.

Incidències: Partit corresponent a la trenta-dosena jornada de LaLiga, disputat aquest diumenge a les 20.45 hores a Mestalla davant 42.120 espectadors.