```
jueves, 25 abril 2024

Derrota del Villarreal davant el Betis (2-1)

El Submarí cau al Villamarín després acariciar l'empat amb un penal en l'últim minut (2-1).

El Villarreal va caure davant el Betis (2-1) al Benito Villamarín. La sort va tornar a donar l’esquena als grocs, que en l’últim minut van acariciar l’empat des del punt de penal. Santi Cazorla es va topar amb Pau López i no va poder igualar un partit que arribava a la seua fi. Un doblet de Lo Celso va deixar sense premi al quadre ‘groguet’ en un disputat partit en què Funes Mori va marcar la diana del Villarreal.

Javi Calleja va donar continuïtat als futbolistes que van jugar davant el FC Barcelona. A excepció del canvi obligat per sanció d’Álvaro, que va deixar el seu lloc a l’italià Daniele Bonera, van partir els mateixos homes que van aconseguir el meritori empat a quatre davant el quadre culer a La Ceràmica.

La bogeria es va apoderar de l’encontre en els primers compassos. Els dos equips van sortir al rectangle de joc amb atreviment, ritme i ganes d’encarrilar el partit des del primer minut. La primera ocasió va caure del costat local. Un centre d’Emerson que va tocar a Pedraza va acabar posant en dificultats a un atentíssim Sergio Asenjo, que va treure una pilota enverinada que es dirigia a l’escaire.

La reacció del Submarí no es va fer esperar. Un minut després, després d’una vertical acció al contraatac de l’equip groc, Samu Chukwueze va estavellar un xut lateral a les mans de Pau López.

Com no podia ser d’una altra manera després d’un inici frenètic, els gols no van trigar a pujar al marcador. Al minut 11, Lo Celso va aprofitar una assistència a l’espai de Guardado per batre Asenjo amb una vaselina. Poc li va durar l’alegria al quadre verd-i-blanc, que tan sols dos minuts després d’estrenar el electrònic es va topar amb una encomiable reacció dels grocs. El defensa argentí Funes Mori va signar el gol de l’empat amb un espectacular cop de cap al cor de l’àrea després d’un servei de córner botat per Santi Cazorla.

Quasi aconseguida la primera mitja hora de joc, l’infortuni va obligar a Javi Calleja a alterar el seu pla inicial. Daniele Bonera, amb molèsties, va haver de retirar-se del terreny de joc. En el seu lloc, va entrar el migcampista Santi Cáseres i el Villarreal va recompondre el sistema passant a jugar amb un 4-3-1-2.

El Submarí estava signant un partit molt seriós. Sotmetent als bètics a una pressió asfixiant i circulant amb criteri la pilota en camp contrari, els grocs rondaven l’àrea verdiblanca. L’ocasió més clara la va tenir Santi Cazorla, que, al minut 36, va obligar a Pau López a signar una supèrbia estirada després d’un llançament de lliure directe.

La segona meitat va arrencar amb una successió de possessions alternes entre els dos equips. Sense encert en els últims metres, ni Betis ni Villarreal van gaudir d’ocasions clares a la tornada dels vestidors.

Al minut 62, i després de tres intervencions de mèrit de Sergio Asenjo, Lo Celso va caçar una pilota morta a l’àrea per posar el 2-1 al marcador.

A la recerca de l’empat, Calleja va moure la banqueta, donant entrada a Bacca i Gerard Moreno. El Submarí va buscar el gol de la igualada. Al 89′, el Villarreal va poder signar taules des dels onze metres. El col·legiat va decretar pena màxima per mà de Bartra. Santi Cazorla va prendre la responsabilitat de tirar el penal. El migcampista asturià es va topar amb Pau López i el Submarí no va poder puntuar en la seua visita al Benito Villamarín.

El Villarreal tornarà a competir dijous davant el Valencia en UEFA Europa League (Estadi de la Ceràmica, 21.00 hores).

Fitxa tècnica:

Real Betis: Pau López; Mandi, Bartra, Feddal; Emerson, Canales (Joaquín, m. 66), William Carvalho, Guardado, Tello; Lo Celso (Junior, m. 72) i Jesé (Javi García, m. 79).

Villarreal CF: S. Asenjo; Bonera (Cáseres, m. 27), Funes Mori, Víctor Ruiz; Mario Gaspar, Morlanes (Gerard, m. 72), Iborra, S. Cazorla, Pedraza; Chukwueze (Bacca, m. 64) i Toko Ekambi.

Gols: 1-0. Min. 11: Lo Celso. 1-1. Min. 13: Funes Mori. 2-1. Min. 63: Lo Celso.

Àrbitre: Estrada Fernández (Comitè català). Va amonestar als locals Jesé, Feddal, Carvalho i Tello; així com als visitants Chukwueze, Víctor Ruiz, Cáseres i Mario Gaspar.

Incidències: Partit entre Reial Betis i Villarreal CF corresponent a la jornada 31 de LaLiga disputat al Benito Villamarín davant 28.475 espectadors. Es va celebrar un minut de silenci en memòria de Gregorio Conejo i Rogelio Sosa.