```
miércoles, 24 abril 2024

Derrota del Villarreal a Mendizorrotza (2-1)

El Villarreal va caure a domicili davant el Deportivo Alavés (2-1) en un competit partit en què els grocs es van avançar al marcador ràpidament per mediació de Gerard. No obstant això, l’Alavés, que va igualar la contesa en l’arrencada del segon temps, es va emportar el triomf en el descompte.

El conjunt dirigit per Javi Calleja va saltar a Mendizorrotza amb les idees clares. El conjunt ‘groguet’ es va apoderar de la pilota i va colpejar primer. Serens en la parcel·la ofensiva, els grocs es van avançar en la primera ocasió clara del partit. Complert el minut 10, un clarivident Santi Cazorla va connectar a l’espai amb Pedraza, que després d’un gran desmarcatge va cedir el cuir perquè Gerard Moreno, que entrava des del darrere, signés la primera diana groga. L’oportunista i eficaç ariet català posava el xoc de cara per als groguets.

El gol del Submarí va despertar la resposta local. Al minut 25, Alavés va fregar l’empat amb una rematada de Calleri a l’eixida d’un córner. Un providencial Jaume Costa desviament la pilota a escassos centímetres de la línia de gol.

L’avantatge en l’electrònic no va permutar la proposta groga. El Villarreal, vertebrat per un 4-2-3-1, va portar la iniciativa en el primer temps, combinant transicions ràpides amb accions d’atac posicional i contenint amb èxit les escomeses d’un Alavés que ho intentava a través del joc directe i les obertures des dels costats.

Sense grans ocasions, es van complir els primers 45 minuts. En el segon temps, l’Alavés va sortir amb intensitat i va generar les primeres oportunitats. En primera instància, Rubén Sobrino va fallar un xut mossegat, després d’una gran acció a l’àrea de Tomás Pina. Poc després, a pilota aturada, l’Alavés va posar les taules, per mediació de Calleri, que va connectar amb la testa la pilota penjat per Jony.

Després de l’empenta blanc i blava, l’encontre va esdevenir un cercavila. Els dos conjunts volien fer-se amb la victòria. El tècnic groc, Javi Calleja, va buscar un plus de verticalitat i va introduir a Toko Ekambi en el terreny de joc.

Al minut 85, Ibai va estavellar un potent xut al travesser. Immediatament després, el Villarreal va contestar per mediació de Gerard, que no va trobar porteria amb un cop de cap des del cor de l’àrea.

En el descompte, l’Alavés va aprofitar una pilota perduda en l’àrea per posar el segon al marcador i deixar sense recompensa a un treballador i voluntariós Villarreal.

Fitxa tècnica:

Deportivo Alavés: Pacheco; Aguirregabiria, Navarro (Maripán, m. 59), Laguardia, Duarte; Ibai (Bastón, m. 92), Wakaso (Manu García, m. 81), Pina, Jony; Sobrino i Calleri.

Villarreal CF: S. Asenjo; Mario Gaspar, Álvaro, Funes Mori, J. Costa; S. Cáseres (Raba, m. 95), M. Trigueros (Iturra, m. 82), S. Cazorla (Toko Ekambi, m. 65), P. Fornals, Pedraza; i Gerard.

Gols: 0-1. Min: 10. Gerard Moreno. 1-1. Min. 50: Calleri. 2-1. Min. 93: Borja Bastón.

Àrbitre: Cuadra Fernández (Comitè català). Va amonestar al local Duarte i al visitant Funes Mori.

Incidències: Partit corresponent a la desena jornada de LaLiga disputat a Mendizorrotza davant 16.956 espectadors.